Giriş
(3)

kızılderililer - afro amerikalılar

big city mobbing
konu hakkında hemen hemen hiç bir şey bilmeyerek soruyorum.amerikalılar neden kızılderilileri öldürülüp, afrikadan köle getirdiler ?neden doğrudan kızılderilileri köleleştirmediler ?bir de barak obama gibi afro amerikalı biri başkan olabilirken, bir kızılderili için de bu mümkün mü ?ve kızılderilile
konu hakkında hemen hemen hiç bir şey bilmeyerek soruyorum.

amerikalılar neden kızılderilileri öldürülüp, afrikadan köle getirdiler ?
neden doğrudan kızılderilileri köleleştirmediler ?

bir de barak obama gibi afro amerikalı biri başkan olabilirken, bir kızılderili için de bu mümkün mü ?

ve kızılderililer - afro amerikalılar arası ilişki nasıl ?
0
big city mobbing
(09.10.20)
Köleleştirebilseler zaten yaparlardı, yapamadıkları için yaşam alanlarını azalttılar.

ABD vatandaşı olduklarına göre teknik olarak olmamaları için bir neden yoktur diye tahmin ediyorum.
0
angelus
(09.10.20)
kızılderililer de köleleştirildi. bir kısmı öldürüldü, bir kısmı çalıştırıldı. genelde erkeklere madenlerde altın arattırdılar, kadınları da tarlalarda çalıştırdılar. sadece hayatta kalmalarına yetecek kadar ekmek vererek. kilolarca yükleri kilometrelerce sırtlarında taşıttılar. sadece afrikalılar köle olarak kullanılmadı yani. özellikle keşfedildiği zamanlarda kullandılar. afrikalılar çok daha sonra getirildi.
0
candide
(09.10.20)
Bu konu üzerine yazılmış bir kitap var. Bir paragrafta anlatılabilecek bir konu değil.

Kitap: Ulusların Düşüşü

1600'lü yıllara dayanıyor bu kolonileşme ve sömürü olayları. İlk olarak Portekiz ve İspanya Güney Amerika'da başlıyor. Orada altın çok. Altınını sömürüyorlar Güney Amerika insanlarının. O sıralarda İngilizler ve İspanyollar savaş halinde. Savaşın da İspanyollar tarafından kazanılacağı öngörülüyor ama İngilizler kazanıyor. Ancak bu sömürgecilik olaylarına geç dahil oldukları için Kuzey Amerika'ya yöneliyorlar. Ancak orada da sömürecek altın yok. Yerli halkı sömüremiyorlar vs. Hatta Amerika'da demokrasinin bu kadar gelişmiş olması (komşusu meksikaya göre mesela) bu olayların sonucu olarak görülüyor. Daha bir sürü detay var.
0
himmet dayi
(09.10.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.