[]

Konut Kredisi çekerken dayatılan sigortaları iptal ettirebilir miyim?

1 yıl önce Ziraat Bankası'ndan apar topar bir şekilde konut kredisi çektim.
DASK, Hayat, Ferdi Kaza ve Konut sigortası (toplam 850 TL) yapıldı. Reddetmek aklımdan geçmedi o zaman. Çünkü zaten reddedersem kredi kullandırmayacaklardı.

Şimdi aradan bir yıl geçti ve sigortaların yenilenme zamanı geldi. Bunlardan sadece DASK'ın kanunen zorunlu olduğunu öğrendim.

Diğerlerini iptal ettirebilir miyim? Benzer durumu yaşayanlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

 
ettirebilirsin. ettiremezsin diyen kraldan cok kralcilara bakma. bize her dayatilani yapmak zorunda degiliz.


  • baldur2  (09.10.20 00:26:37) 
2 sene önce uğraşmış ve çok araştırmıştım. O zamanki bilgimle cevap vereyim. Herhangi bir değişiklik olduysa ve bilen varsa diye de takip edeyim.
DASK zorunlu.
Hayat sigortası kanunsuz olarak yapılıyor ama iptali için kanun yolları kapalı. Ben Tüketici Hakem Heyetine iptali için müracaat ettim eften püften sebeplerle reddettiler. Yeni yıl için yenileniyor. Ödemeyi yapıyor ve kanun gereği iptali için 1 ay içinde müracaat ediyorsun. Olumsuz cevap alıp bu cevapla Tüketici Hakem Heyetine gidiyorsun.
Diğerlerini zaten İkinci yıl için yapmayın dersen yapmıyorlar, yaparlarsa 1 ay içinde iptali için müracaat edersen iptal ederler. Ancak konut sigortası güzel bir şey. Banyon üst kattan akarsa üst kattaki çubuklu pijamalı ve atletli, göbekli ve 'bana ne'ci dayıyla muhatap olmana gerek kalmıyor. sigortaya yaptırıyorsun o 'bana ne'ci dayıyla sigorta şirketi muhatap oluyor. Gerekirse mahkemeleşiyorlar.
  • Mirket  (09.10.20 00:58:12) 
Dask ve hayat sigortası hariç diğerlerini iptal ettirebilirsin.


  • sorularimicinfeykhesap  (09.10.20 01:41:07) 
dask zorunlu o cepte. kredi borcun varken hayat sigortasını iptal ettirmek, geride bu borcun kalabileceği kişiler varsa onlar için elzem. diğer türlü bu borç ödeyemecekleri bir meblag ise reddi miras yapları gerekir ki, bu seni sevenler için zorlu bir süreç olur. ferdi kaza ve konut daha opsiyonel bunlar da mali durumunuza bagli unsurlar, kaza geçirip 3 ay koma da kalirsaniz evin taksidini odeyecek gücünüz varsa ferdi kaza yapilmayabilir. keza konut içinde degerli bir sey yoksa konut sigortasi da pek gerekli degil.


  • helenart  (09.10.20 08:51:34) 
Ferdi kaza ve konutu yapmak zorunda değilsin +1

Ama konut sigortası gerçekten güzel bişey +2
  • John Bloor  (09.10.20 11:10:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.