[]

Saç Ekiminde Doğru Zaman: Çok dökülmüşken mi, az/orta dökülmüşken mi?

Merhaba.

Saç ekimi işlerine saçlar henüz az/orta düzeyde dökülmüşken mi, yoksa yoğun düzeyde döküldüğü zaman mı girişmek daha ideal? Bilgi sahibi olanlar fikirlerini paylaşabilirse memnun olurum.

Edit: Yaş bilgisini de belirtmiş olayım, 37 yaşındayım.

 
selam, yaş aldıkça ekimden memnuniyet azalıyor benim gördüğüm kadarıyla. yaşınız gençse ektirin derim.


  • ayin yazari  (08.10.20 18:30:56) 
Dökülme tamamlansın ondan sonra ektir. Yaşla memnuniyetin alakası yok.

Ektirdin ve kalan kısım da dökülürse ikinci kez ektirmek zorunda kalabilirsin.
  • elitoangelito  (08.10.20 18:40:02) 
Az-orta biraz göreceli ama diyelim ki şakakların ciddi miktarda açıldı, ortalarda da zayıflamalar var. Bence o aşamada yaptırılmalı. Doktor zaten zayıf bölgeye de sanki dökülmüş gibi ekim yapıyor.

İleride dökülme geriye doğru devam ederse 2. ekimle veya ona bile gerek kalmadan ilaçla o bölgeler kurtarılabilir. Saç ekiminde öncelik bence ön çizgiyi ve şakak bölgesi. Dikkat edilmesi gereken nokta greftlerin tasarruflu kullanılması. Bazı ekim merkezleri "sınırsız greft" mantığıyla ense bölgesini perişan ediyor ve ikinci ekime yeterli cephane bırakmıyor. Buna dikkat etmek lazım.

Bazı doktorlar dökülme devam ettiği gerekçesiyle ekim yapmayabiliyor. Doktor muayenesi ile ortaya çıkar ancak.
  • Lethe  (08.10.20 18:52:08) 
Bu arada ekleme yapayım, diyelim ki baya baya kelsin. Yani hem şakak-ön hem de vertex denilen tepe açık.

Tek seferde tüm kafayı kapatmıyor dkotorlar. Önce diyelim ki ön ve üst bölgeyi, aradan 1-2 sene geçtikten sonra vertex'i kapatıyorlar. Dolayısıyla ön tarafta makul bir açıklık oluştuysa saç ekimi yaptırmak avantajlı, 1-2 sene daha öyle gezmemiş olursun.
  • Lethe  (08.10.20 19:00:57) 
Çekilin 15 gün önce saç ektiren biri olarak bu konu benimde aklımı çeliyordu. Bunu sorduğumda bir 5 yıl önce olsaydı Daha fazla gref alabileceği söylendi ve ilk başlarda daha güzel olurdu dedi. Fakat dökülme devam ettiği için çok bişeyin değişmeyeceği söylendi. Eğer sormak istediğini başka birşeyler var ise sorabilirsiniz


  • spacevan  (08.10.20 20:26:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.