[]

iPhone kamera uygulaması

Merhaba. Uzaktan eğitim için elde yazacağım notları ekrana yansıtmak için iphone telefonun kamerasını kullanmak istiyorum. Bunun için quicktime playerda iphone ekran paylaşımı yaptığımda iphone'un kamera ekranındaki altta ve üstte bulunan tuş kısımlarıda çıkıyor. Acaba kamera kısmında full ekran olarak gösterebilecek bir uygulama var mıdır?




 
Notları kamera ile pdfe çevirip bilgisayardan direkt gösterseniz çok daha rahat olur.


  • jelly bear  (08.10.20 14:50:16) 
@jelly bear, geçen yıl öyle yaptım. Fakat anlatacağım ders matematik ve bazen pdf ile anlatmak yeterli olmuyor yazmak gerekli. Grafik tablette bir çözüm fakat ben kağıtta yazmak istiyorum. Düşündüğüm yöntem ile olabilir bence ama onda da belirttiğim gibi kameranın diğer ayrıntıları çıkıyor. Bana tam ekran şeklinde gösteren bir kamera uygulaması lazım.


  • orin  (08.10.20 14:58:02) 
iphone'u webcam olarak kullansanız olur mu?


  • teritori  (08.10.20 15:09:40) 
@teritori. Aslında olur. İlk amacım o şekilde yapmaktı. Fakat eğitimde bilgisayarın kamerası ile kendimi göstermem gerektiği için ve sistem aynı anda iki kamera kullanmama izin vermediği için bende iphone un kamerası ile çektiğim görüntüyü quicktime gibi bir uygulama ile ekranda gösterip daha sonra ekran paylaşımından da ekrada gözüken yazdığım notlarıda öğrencilere göstermek istedim (biraz karışık oldu ama aklıma yatan çözüm bu oldu). Fakat belirtiğim gibi iphone ekranını paylaştığım için kamera daki diğer seçenekler de gözüküyor. Birde iphone kamerasını webcam olarak kullanılmasını sağlayan uygulamalara baktım fakat görüntü çok takılıyordu.


  • orin  (08.10.20 15:19:09) 
magnifier ile deneseniz? onda da kamera aciliyor ama altta kalan kisim cok daha kucuk.

ekran goruntusu: prnt.sc
  • yoggi  (08.10.20 16:52:26) 
Ben matematik öğretmeniyim. Şu an grafik tabletle yapıyorum. Ondan önce "droid cam" ile telefon kamerasını webcam olarak kullanıyordum. Telefonu masanın üzerinde yatay şekilde sabitledim, altına kağıtları koyup özel ders yapar gibi anlattım.


  • lancelot du lac  (08.10.20 17:44:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.