[]

Ehliyeti otomatik/manuel almak?

Selam,

Ulke degistirdigim icin tekrar ehliyet almayi planliyorum. İngilteredeyim, direksiyon sagda. Turkiyede 3-4 sene kadar manuel araba kullanmistim duzenli olarak.

Her ihtimale karsi burda da manuel ehliyeti mi alsam diyorum, bir yandan da vitesin ters tarafta olmasi ehliyet almayi zorlastirir, kurallara alismaya calisirken bir de vitese de alismam gerekecek. Ehliyet sinavi 40dk suruyor, baya detayli bir sinav. Bizdeki gibi saga don sola don tamam al ehliyet demiyolar.

Manuel alirsam hem manuel hem otomatik kullanabiliyorum, oh rahatlik. Otomatik olmak daha kolay gibi(sinavda vitesle ugrasmiyorsun) ama olur da manuel araba kullanman gerektiğinde kullanamiyorsun. Araba kiralarina bakiyorum mesela, otomatikler cok daha pahali. Niye verim o parayi diyorum.

Size hangisi mantikli geliyor?

Not: tr ehliyetim 12 ay gecerli onu biliyorum.

 
ben de aynı kararı verme aşamasındayım.

tamamen aynı çekinceler. eşim otomatik ben manuel mi alsam diyoruz. son 10 senede manuel aracım olmadı ama burada çok yaygın tr nin aksine.
  • ozdek  (08.10.20 13:38:48) 
Ülke özelinde söylemeyeyim daha genel cevaplayayım; ben bugün ehliyet alsam otomatik ehliyeti alırdım, yıllardır otomatik kullanıyorum bu saatten sonra manuel araba almam, bu soru sorulduğunda ortaya atılan ilk tez olan "ya manuel kullanmak zorunda kalırsan ne yapacaksın" durumunu da hiç yaşamadım neden manuel araç kullanmak zorunda kalayım onu da anlamıyorum sırf bu nedenle manuel almak bana mantıksız geliyor. Benim naçizane önerim otomatik bir araba alma planın varsa manuelle ne uğraşacam diyorsan otomatik al, zaten otomatik arabaya alışınca manuel araba kullanmak ızdırap oluyor; yok eğer manuel araba alma ihtimalin de varsa o zaman manuel al.


  • angelus  (08.10.20 13:41:07) 
Eger hemen araba alacaksaniz bile ehliyet icin acele etmeyin, birkac saatlik ders alin sonrasinda TR ehliyetiyle devam. Bir sure duzenli kullandiktan sonra ne vitesi sol elle degistirmek ne de yolun ters tarafinda olmak garip gelmemeye baslayacak. 12 ayin sonuna dogru sinava girersiniz, bu sayede yukaridaki konulari dusunmeden manuelle de rahat gecersiniz.

Eger hemen simdi alayim ehliyet aradan ciksin diyorsaniz ve duzenli arac kiralama durumunuz olmayacaksa otomatik alin gecin. Gelecek hibrit/elektrikliye dogru gittigi icin zaten yeni manuel araba uretimi pek kalmayacak 10 seneye.
  • kif  (08.10.20 15:09:38) 
Kıbrısta 3 sene araç kullanmış biri olarak kesinlikle otomatik almanı tavsiye ederim. kiralayacağın araçlar da otomatik oluversin.

refleks olarak 3-5 gün sağ elimi vites için kapıya vurmaktan morardı :D
  • janavarorion  (08.10.20 15:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.