[]

İş yeri laptopunun işlemcisini yaktım (Casper f300 core i5 7200u)

Üç aydır çalıştığım bir yer var. Pandemi nedeniyle evde olduğumuz için laptopları yanımıza almıştık. Laptop evdeki televizyona HDMI kablosu ile bağlıyken elektrikle ilgili bir sıkıntı oldu ve birden hem TV hem de laptop yandı. Birbirlerine HDMI ile bağlı oldukları için elektrik TV'den geçip laptopun işlemcisini yakmış.

Bilgisayar: Casper f300 core i5 7200u
www.vatanbilgisayar.com

Sorun şu ki bilgisayarın üretimi durmuş. Bilgisayarcı bir haftadır bu işlemciden bulamadı ve laptopun çöp olduğunu, yerine yenisini almam gerektiğini söyledi. Bu bilgisayar üretilmediği için aynısını almam mümkün değil. Sadece sahibinden'de bi tane ikinci el var ama o da 4.000 TL ve cevap da atmıyor.

Bir diğer sorun da bu iş yerinden işe girdiğim günden bu yana hiç maaş alamadım. Şu an kendilerinden 11.250 TL + 1.500 TL Sodexo alacağım var. Normalde ayrılıp dava açacaktım ama bu laptop olayı yüzünden alacağım parayı yakıp ne siz bana maaş verin ne de ben size laptop alayım gibi bir teklifle mi gitsem diye düşünüyorum.

İkinci elini bulsam bile şu an 4.000 TL verecek durumum yok, 500 lira para var cebimde. Ne yapsam bilemiyorum, şansıma tüküreyim ya...

 
hata senlik değil, dolayısı ile sorumlusu da değilsin.
sana gerekli çalışma ortamını sağlamak ve bu tarz sorunların önüne geçmek zorunda şirket. aksi takdirde sana yansıtamaz.

  • teritori  (08.10.20 13:16:58) 
ben olsam laptopu bozuldu diye şirkete gönderirdim. onlar halletsinler.


  • allahinadiylaoku  (08.10.20 13:25:51) 
bence de sizden kaynaklı bir sıkıntı yok, alıp da duvara vurmamışsınız sonuçta. aynı durum iş yerinde de yaşanabilirdi belki. bozuldu diyerek şirkete gönderin halletsinler bir zahmet.


  • rose parks  (08.10.20 13:31:35) 
Hocam bilgisayar şirketin değil mi? Bilgisayar dediğin bozulur, senin hatan da değil zaten, şirketin sana yenisini göndermesi lazım.

Ayrıca maaşını düzgün alamıyormuşsun, sakın bir de üstüne şirkete bilgisayar alma. Göndersinler, göndermezlerse de ayrılıp dava açarsın.
  • plutongezegendegilmi  (08.10.20 13:34:42) 
jacque hocam
öncelikle
para verme
bilgisayarı da al
ben sana bir arkadas numarası verecegim
sana cok uyguna yapılabiliyorsa yapar

ama
senin sıkıntın
iş yerinden paranı alamaman
önceliğin bu

işi durdurmama adına bir pc ayarla istersen
ama paranı bekle
  • kingcyrax  (08.10.20 13:35:36) 
sen iş için kullanırken de elektrikten yanabilirdi. kendin ödemeyi düşünme bence.


  • sarcophagus  (08.10.20 15:52:47) 
hdmi'a bağlı olduğu için yandığından emin misiniz? belki aynı prizde oldukları için de yanmış olabilir.
bu işlemciyi kullanan ucuz bir pc vardır belki.

ama ben de sizin ödememeniz gerektiğini düşünüyorum. sonuçta insanlar çift monitör kullanıyorlar, bu gayet normal bir şey
  • ekşi duyuru sever  (08.10.20 16:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.