[]

kedim gideli 2 hafta oldu :(

kedim kızgınlık döenminde evi terk etti ve neredeyse 2 haftadır yok (cuma tam 2 hafta olacak)

döner mi dersiniz :(


 
5 yıl sonra sahibine geri dönen kedi hikayelerini duyuyoruz. Küçük bir ihtimalde olsa içindeki ümidi öldürme bence.


  • daddy  (12.05.10 23:10:41 ~ 23:11:00) 
donebilir. aylar gectigi halde donmezse, hayatini kaybetmis olma ihtimali yuksektir.


  • compadrito  (12.05.10 23:11:54) 
Garantisi yok ama, bizim iki kedimiz de ikişer üçer kez evden kaçtılar, bir haftadan altı aya kadar değişen süreler içinde, hem de hiç beklemezken kavuştuk. Kendileri dönmedi, biz de ararken bulmadık ama mahallede tesadüf ettik bir şekilde kendilerine.

Umudu kesmeyin derim. İnşallah döner :)
  • uyuklayankedi  (12.05.10 23:12:06) 
çok özlüyorum umarım fazla uzun sürmez. ölmüş olma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum, ayrıca çok endişeliyim azılı veletlerin yaşadığı bir yerde ikamet ediyorum

:(
  • flexin  (12.05.10 23:25:33) 
dönmez.


  • ateistanbul  (13.05.10 02:11:26) 
Kediniz erkek di mi? Ne yazık ki biz kedi sahipleri, erkek kedilerimiz büyüyünce bu acı deneyimi yaşıyoruz, dişiler pek kaçmıyor, genelde erkekler kaçıyor. Kedinizi eğer normal zamanda da evden dışarıya bırakıyorsanız, yani sokakları tanıyorsa, hayatta kalma olasılığı yüksektir. Sokağa çıkmaya alışık olduğu için muhtemelen araba çarpması ve köpek saldırması gibi risklerden, sokağı hiç bilmeyenlere göre oranla daha fazla korunacaktır. Bir de kedinizin yaşı çok önemli, eğer ilk defa kızgınlığa giriyorsa, yani 8-9 aylık filansa, ne yazık ki sokaktaki diğer erkek kedilerden dayak yeme ve yaralanma ihtimali yüksektir. Ama eğer kediniz dişiyse dayak yeme ihtimali yok, ama tabii daha önce saydığım diğer riskler her kedi için bir miktar var, bir de dişi kedinizin hamile kalma olasılığı çok yüksek.

Kediniz döner veya dönmez diyemeyeceğim, ama dişi ise dönme ihtimali daha fazla. Fakat şunu söyleyebilirim, eğer kediniz dönerse onu mutlaka kısırlaştırmalısınız. Bir erkek kedinin kaçıp gitmesini önlemenin tek yolu onu kısırlaştırmaktır. Bi de erkek kedinizin sokakta bi sürü dişiyi aynı anda hamile bırakabileceğini unutmayın ve sokakta doğan yavruların ne kadar kötü şartlara sahip olduklarını, çoğunun ömrünün çok kısa olduğunu da söylememe gerek yok :( Bu vebali de boynunuza almayın derim. Ama kediniz dişi ise döndüğünde önünüzde 2 seçeneğiniz olacak: kısırlaştırmak veya kısırlaştırmamak. Yavrularına bakabilecek, onları güvenilir bir şekilde sahiplendirecek durumdaysanız bilemem ama değilseniz kısırlaştırma ihtimalini mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Bir de eğer dişi kedinizi kısırlaştırmak isterseniz, hamile olarak dönmüş olacağından ameliyat için çok acele etmelisiniz, çünkü kürtajın da belli bir zamanı var, aradan çok zaman geçerse kürtaj yapılamaz. Ama derseniz ki olan olmuş bu yavrular doğsun (ki ben vicdanen bu seçeneği seçerdim), o zaman bebişler doğar büyür 50-60 günlük olup yeni yuvalarına giderler ve siz kedinizi daha sonra kısırlaştırırsınız.

Neyse, umarım kediniz bir an önce gelir ve bir daha böyle bir ayrılık yaşamazsınız...
  • marcelle  (13.05.10 07:23:49) 
Bizim kedilerin ikisi de dişiydi ve birisi 10 küsur yıl önce kısırlaştırılmıştı. Yani kızgınlık döneminde olmaları gerekmiyor gitmeleri için. Ayrıca sokağa alışkın da değildi bu, hiç dışarı da salmıyorduk ama altı ay yaşayabildi sokakta, hem de kışın.

Mahallenizde gezerken gözünüzü dört açın, rastlayabilirsiniz kendisine. Geçen zaman uzadıkça tanımanız zorlaşabilir, biraz daha vahşi ve zayıf ve de bayağı kirli olabilir. Arayacaksanız da geceyarısından sonra ortalık sakinleşince bakın.
  • uyuklayankedi  (13.05.10 11:01:05) 
Hayır. Kedin muhtemelen öldü. Ya köpekler tarafından parçalandı, ya da bir arabanın altında kaldı. Kedinin güvenliğini sağlamak için yapabileceğin bir çok şey vardı. Bir daha kedin olursa kısırlaştırma, mutlaka en az iki kedi sahibi olma, ve pencereleri/bahçeyi kedi-kaçamaz hala getirme konusudna dikkatli olursun. İnşallah döner demek istiyorum ama malesef buna inanmıyorum. Başın sağolsun. Bu arada #12992555


  • retinue  (13.05.10 11:35:03) 
dönerse de hamile olarak döner


  • miss antartika  (13.05.10 18:43:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.