[]

çürük diş tedavisi sonucu kanal tedavisi gerekiyosa dişçi mi hatalı

dişte çürük var, dolgu yapacaz dedi. tamam dedim. çürük dolgusu yapıldı. 2 hafta sonra "kanal yapılmalı" derse napmak gerekiyo? olması gereken bu mu? eğer çürük derindeyse ağrır ve kanal tedavisi gerekebilir ve tekrar para ödemen gerekir, bu tedavi gereksiz olur demedi dolgu yaparken ilk başta.



olayın geniş özeti şöyle. küçük bir çürük vardı rahatsız etmeyen sol arka altta. bu dişimi yaptırırken çürük olan,onun yanındaki dişte de çürük varmış yapalım mı dedi. tamam dedim.daha ucuz fiyat çıkardı çünkü.1 kere daha uyuşturucu iğne vs kullanmicam çünkü dedi.inandım ben de. bilmiyorum ne kadar doğru.250 lira aldı bu arada. diğerine 400 aldı. yılda 1 zor gittiğimden gelmişken yaptırim dedim. ama hata ettim aynı anda 2 diş yaptırarak. hem de yanayana.

bu 2 doglu yapılan dişten biri bir şey yerken bazen ağrıyo. 2 hafta anca oldu. yükseklik mi kaldı, çürük derinde mi çürük kaldı. onu ayırt edemiyorum. daha gitmedim de tekrar muayeneye. konuştum yükseklik kalmış olabilir gel bakalım dedi.yükseklik kalmış olsa kahve içtiğimde oraya sıcak gelince sızlar mı.sanmıyorum. önceden çürük varken orayla rahat rahat her şeyi yerdim içerdim.

 
Sıcakta ağrıyorsa sıkıntı var demektir.


  • fezagezgini  (07.10.20 22:55:29) 
Gittiğiniz kişinin kötü niyetli olup olmadığını bilemem ama şunu diyebilirim, bazen çürük derinse kanal tedavisi sınırında oluyor, eğer dolgunun yeterli olma şansı varsa kanal yapmaktan kaçınıp dolgu yapmayı tercih ediyorlar çünkü kanal tedavisi diş ömrünü çok azaltıyor. Ama sonradan ağrı devam ediyorsa dolgunun kurtarmayacağı anlaşılıp kanal tedavisi yapılması gerekiyor. Tabi diş hekiminin bu süreç hakkında baştan bilgi vermesi gerekirdi. Bunlar kendi tanıdık diş hekimlerinden öğrendiklerim.
Bence şiddetli bir ağrınız yoksa biraz daha bekleyin. Güvenmiyorsanız da başkasına gidin.

  • mikro patlama  (07.10.20 23:25:31) 
senin isini ucuza getirmeye calismis ama daha pahaliya gelmis olay bu. buyuk ihtimalle ilk seferinde kanal lazimdi.

eskiden agrimamasinin sebebi de onceden curuk kismin bir nevi izolasyon gorevi gormesi. simdi dolgu dedin madde oldugu gibi verir sicagi sogugu.
  • rm  (08.10.20 02:59:14) 
öncelikle dişi kurtarmak için dolgu tercihi doğrudur. kanal tedavisi demek dişi öldürmek ama fiziki olarak ağızda tutmak demek. bu yüzden dişi kurtarmak için çalışmış gibi doktorunuz.


  • antikadimag  (08.10.20 06:38:24) 
şu an kanala ihtiyaç varmı bilmiyorum daha gitmedim.tahmin ettim sadece.
"dişi şu an kurtarmaya çalışıyorum dolguyla ama kanala gidebilir." demesi gerekmez miydi.
"dolgu yaptıktan sonra sıcak soğuğu anında verir çürüğe" gibi şeyler demedi
  • ShadowOfMoon  (08.10.20 10:01:42) 
Ayni haltı bana da yaptılar. Sağlam dişimden oldum. Neyse geçmiş olsun size belki bundan 5 sene 10sene sonra patlayacakti bir yerden ama yapacak bir sey yok yaptirin gitsin


  • optimistbakunin  (08.10.20 12:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.