[]

İkinci üniversite ders saydırma hakkında.

Merhaba.

Biyoloji öğretmenliği mezunuyum. Şimdi ise müzik öğretmenliği okuyacağım. Eski üniversitemden transkript aldım fakat kayıt için yeni üniversiteme gittiğimde öğrenci işleri eski derslerimin ders içeriklerini de dilekçene eklemem gerektiğini söyledi.

Sorun şu ki ders içerikleri nasıl bulunur, nerden temin edilir?

 
okulun sitesinde bilgi paketi vardır, orada olur. genelde 5 seneden eski dersleri veya kredisi daha düşük dersleri saymazlar. yök derslerini saydırıyor millet genelde.


  • passion rules the game  (07.10.20 15:51:33) 
Mezun olurken transkript verirler normalde, elinizde yoksa eski üniversiteden alın, zaten kaşeli resmi bir evrak olması gerekiyordur muhtemelen, orada yazar aldığınız ve geçtiğiniz dersler.


  • elikası  (07.10.20 15:55:54) 
Eski üniversite hangisi ?


  • infernalcadre  (07.10.20 16:11:31) 
Eski üniversitenin sitesinde vardır, ama onun çıktısı genelde bir şey ifade etmiyor. Çıktıyı alıp, okula gidip, ilgili dersin bölüm başkanına onaylatmanız (imza kaşe vs.) gerekiyor.

Eğer sitede yoksa öğrenci işlerine veya bölüm sekreterliklerine gidin. Onlar verirler.
  • plutongezegendegilmi  (07.10.20 17:59:20) 
Sadece transkript üstünden işlem yapmıyoruz. Onaylı ders içerikleri üzerinden işlem yapıyoruz. O sebeple sadece transkript yeterli değil size iletildiği gibi.

Onaylı olması gerekiyor ancak sizin mezuniyet yılınız da önemli. Çok eski bir yıl ise yök derslerinde bile içerik farkı oluşabileceği için o dersler sayılmayabilir.
  • armagan abanuz  (07.10.20 18:08:40) 
Ben 2007'de başladım 2013'te mezun oldum. Okulun internet sayfasında 2018 ve öncesi için (ONAYLI) ders içeriklerini buldum. Her sayfasında fakülte sekreterinin daması ve imzası var. Bunların çıktısını almam yeterli olacaktır sanırım?


  • faithful lover  (07.10.20 19:48:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.