[]

Bankaların Debit Kart Çılgınlığı

Merhaba, son dönemde papara, pep kart, tosla, bonus piu falan ing'nin de vardı herhalde, bir sürü banka debit kartlara isim verip piyasaya sürüyorlar. Kendi kartlarına yapmadikları kampanyaları yapıyorlar. Yani debit kart üstünden dönen bu rekabetin sebebini bilen var mı?




 
papara bi bankaya ait değil. faizsiz mevduat topluyolar işte birtakım promosyonlarla. harcamayı arttırıyorlar. harcama artınca komisyon da artıyor.


  • jelly bear  (07.10.20 14:41:29) 
banka karti "cash" cunku, kredi karti gibi degil. o yuzden kampanyasi filan daha cok :)


  • sweetoffice  (07.10.20 14:51:14) 
Tamam da insan burada parasını niye tutsun? Yani faiz getirisi de yok. Alışverişten önce tutarı atıp harcama yapmaktan başka para tutmak için kullanan duydunuz mu siz?


  • baal  (07.10.20 15:36:34) 
İki durum var, insanlar neden parasını tutar? Tutabilirler, bu konu da yorum yapmak zor, genel de avantajları için para atıyoruz ve bu tutarlar az olabiliyor, ama çok da olabilir yeri geldiğinde.
Önemli konu özellikle bankaların bu işe girme sebebi müşterisi olmayan insanları bu basit çözümlerle kendi içine dahil etmek, uzun vadede onları müşteriye çevirebilirler, çeviremeseler de uygulamalarını falan kullandırtarak bir sadakat yöntemi oluşturuyorlar.
Tahminim doğru düzgün kar eden azdır, ininal iyi kazanıyor olabilir bir tek gibi geliyor bana, papara da iyi durumdadır diğerleri bakalım ne olacak, illa elenenler olur gibi geliyor.
  • atom karincanin torunu  (07.10.20 16:14:55) 
meslek odası (türmob) tarafından verilen bir ön ödemeli karta sahibim. daha doğrusu meslek mensubu kartımda bu özellik mevcut. yani ön ödemeli kart. para atıp harcama yapıyorsunuz. ya da kredi kartı tahsilatlarınız karta yükleniyor, oradan ister çekiyor, ister harcıyorsunuz. henüz kullanmadım ama çeitli kurumlarda avantajı var. mesela yurtiçi kargo'da %25 indirim. opet'te %bilmemkaç indirim.

kredi kartıyla yaptığımda alamadığım indirimi ön ödemeli kartla yapınca bana veriyor. karşılığında da hesabında tuttuğum paramı kullanıyor demek ki.
  • kibritsuyu  (07.10.20 16:21:14) 
Bankamatik kartları anlıyorum. Maaşınız yatıyor, işiniz gereği kullanabiliyorsunuz.

Ön ödemeli daha doğru bir tabir olacak. Bu kart için herifler sistem kurup, personel istihdam edip, ofis açıp, güvenlik yatırımı vs yapmak zorunda kalmıyor mu? Sonra netflixin yarısı iade, spotify in yarısı iade ediyorlar. Ama içeride para tutmuyorumki. Sabit duran 30-40 lira oluyor bu uygulamalar için. Masrafı, getirisinden çok gibi geliyor.

Ekstra bir kazançları, görünmeyen bir durum var mı merak etmiştim. Hala aklıma yatmadı. Papara ya da pep kart bankaya da bağlı değil. Tam olarak sadakat uygulaması da olamıyorlar. Hayrına para dağıtıyorlar sanki şu aň.
  • baal  (07.10.20 16:57:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.