[]

hangi yatirimlik emlak

sizce hangisi yatirimlik manada daha mantikli olur

kartal'da 1 arti 1, 1500 lira getiren bir yer. site ici bina yasi 9-10
pendik'te 1 arti 1, 1100 lira kira getiren bir yer. site ici. bina yasi 1-2

5-10 sene sonra satilmak istense sizce hangisi daha mantikli olur? sadece kiraya vericeksem bina yasindan ziyade lokasyona mi onem vermeliyim?

 
Yatırım için ev almak mı? Bana kalırsa başka yatırımlar düşünün.500bin civarı en az para verceksiniz ve aylık 1500 lira alacaksınız. Kiracıyla uğraşacaksınız, bazen boş kalacak, o 10 yıl içinde ıvır zıvır bi ton masraf çıkaracak ekstradan iyi düşün derim:)


  • solenkol  (07.10.20 12:48:43) 
Yarırım için asla ev almam. O parayı dolara altına böler yatırırım 5 sene sonra da zararsız elimde tutmuş olurum. Tabi ytd. Ev almak çılgınlık.


  • sta  (07.10.20 13:03:46) 
Solenkol'a katılıyorum. İkisi de bina bolluğunun olduğu, arz fazlasının olduğu bölgeler. Kira gelirim olsun desen bir kısmı zaten gelir vergisine gidiyor, site içi demişsin 1-2 ay boş kalsa aidatı ev sahibine kaçıyor. Dolayısıyla ben de başka bir yatırım yapardım mutlaka.

Hem de 1+1 demişsin, kalanlar ya bekar olacak ya da öğrenci, uzun vadeli kira kontratı zaten olmaz. Zırt pırt kiracı değişir, otur uğraş.
  • roket adam  (07.10.20 13:03:51 ~ 13:06:47) 
Yani şimdi ev almak tamamen yatırım sayılmaz demek pek bu işlerden anlamamak demek :)

1- Elinizde ki peşinat
2- Kredi'nin vadesi
3- Aylık ödeme tutarı
4-Kira getirisi
5- Ne kadar sürede kendini amorti edecek
6-Konumu

vsvs gibi konular çok etmen. Bende İsranbul'da yaşıyorum ve hazır faizler düşmüşken 100 bin tl çekip (50 bin peşinatım vardı) 5 yıl vadeli aylık ödemesi çok cüzi olan ve satın aldığım şehrin göbeğinde 1 yıllık ve kiracılı bir ev aldım Trakya Bölgesinden. İyiki de almışım.
  • paramolacak  (07.10.20 13:55:02) 
kimse soruya cevap vermemiş.
kartal > pendik.


anadolu yakasında kartaldan kadıköye doğru gittikçe her zaman ve daima daha iyidir. hem ekonomik hem sosyal açıdan. ayrıca arz açısından da.
elbette sizin bütçenizle ilgili.

ancak 9-10 yaşla 1-2 yaş arasında büyük bir fark yok, hatta 9-10 yaş daha iyi denetlenmiş vs bile olabilir. bir de kartal derken kartal sahil/minibüs yolu dediğinizi var sayıyorum.
e-5 üstü kartal değildir, kartal'a bağlı başka semtlerdir.

maslak'ın şişli'ye bağlı olması gibi.
  • rewlack  (07.10.20 14:30:12) 
zamaninda yatirim icin ev al ev al dediler :) oturmayacagim bir evi aldim bir miktar borcla. evi su an satsam 350k, kira getirisi vb koy 450k olur en fazla; dolar ya da altin ile ayni miktar su an 900k biri 850k biri oluyordu :) o yuzden yatirimlik ev almayin, oturacaksaniz alin derim


  • sweetoffice  (07.10.20 14:50:17) 
Ben olsam ev almam.

İkisi arasında bir tercih yapacaksam merkeze yakın olanı alırım.
Daha yaşlı olmasına rağmen daha çok kira getiren Kartal mantıklı.
  • alfred  (07.10.20 15:06:42) 
ALis fiyatini yazmadinigniz icin yapilacak yorumlar havada kalacaktir


  • turkuaz  (07.10.20 16:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.