[]

Numara Taşıma (eski hattı iptal etmek mi gerek?)

Türk Telekom'dan Bimcell'e geçeceğim.
Taahhüt bu ayın 9'unda bitiyor.

Taahhüt bitmeden mi numarayı taşımamız lazım?
Türk Telekom'u arayıp taahhütün yenilenmemesi/iptali gibi bir başvuru yapmam gerekiyor mu?

Teşekkürler.

 
Normalde hat taşıma işlemleri 2-6 gün arası sürüyor. Siz onay vermeden taahhütü yenilemezler, ertesi gün taahhütsüz fiyattan devam eder. Tavsiyem taahhütsüz ilk gün geçiş başvurusu yapın, en fazla 1 haftalık taahhütsüz tarife ücreti ödersiniz. Taahhütün son günü başvurduğum için taahhütü bozmuştum daha önce, ek masraf çıkarmışlardı.


  • captainimsi  (07.10.20 00:25:41) 
gidin hattınızı taşıtın bimcell'e. telekoma herhangi bir şey bildirmenize gerek yok. son ay yapılan değişiklikler size cayma bedeli olarak çıkmaz. faturanızı normal bir şekilde ödersiniz.

taahhüt bitmesine gerek yok.
  • blue eyes white dragon  (07.10.20 00:30:38) 
Numara taşıma uzmanı geldiiii

@captainimsi nin dediği kısmen yanlış.

Eğer faturan ayın 9 unda kesiliyorsa, ve son ay ekim ise 9 eylül 9 ekim arası cayma bedeli çıkmaz. Yani mantık şu 12 aylık taahütün 12. ayı başladığı an değişiklik yapılabilir.

Burada ki tek olumsuzluk son ayı olduğu gibi ödersiniz. Son ay 1 gün de 30 günde kullansanız 30 gün kullanmış gibi ödersiniz.

Umarım bu mantığı anlatabilmişimdir. Karışık geldiyse sorabilirsiniz.

Yani ben olsam ayın 1i 2si gibi başvururdum.

Ama burada en önemli şey taahhütün gerçekten tam olarak ne zaman biteceğinden emin olmak. En sık karşılaşılan hata ayları karıştırıp aslında 1 ayın daha olması. Yani 11. ayda başvurmak.

Telekom a bişey demenize gerek yok. Zaten bimcell türk telekom altyapısını kullandığı için muhtemelen 1-2 gün içine geçiş tamamlanır. bugün başvurun haftasonu bimcell kullanıyor olursunuz.
  • infernalcadre  (07.10.20 09:13:58) 
Hemen bugün başvurun, ceza vs çıkmaz son ay olduğu için +1

Ayın 9'unu geçirmeyin ki boşuna bir sonraki aya ödeme yapmayın.

Bimcell de bir Türk Telekom servisi olduğu için taşımada hiç bir sorun çıkmaz, farklı operatör olmadığı için bir günde taşınır normalde.

Evrakları dolduran kasiyere önemle şu anda da türk telekom kullandığınızı belirtin, farklı operatörden geçiş evrağı doldurursa yanlışlıkla işler sarpa sarar.
  • John Bloor  (07.10.20 10:51:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.