[]

Temassız nedir? Ne ise yarar?

Alışverişlerimde normal pos cihazına şifre girmeli ödeme yapıyorum ve her defasında bu soruyla karşılaşıyorum. Temassız varmı. Belliki yok. Neden tercih ediliyor temassız? Mantıklı bisey ise ben de temassız'a geceyim ama nasıl? Bankam denizbank bu arada.




 
İşte şifre tuşlamıyorsunuz, hem pratik hem güya pandemi döneminde daha sağlıklı görülüyor. Bu kadar.


  • koskoca kirpi  (06.10.20 19:54:30) 
Temassız çekim yapalım mı diye soruyor işte kartı cihaza sokmak yerine ekrana okutuyorsun hızlı alışveriş.


  • angelus  (06.10.20 19:54:31) 
hem hızlı, hem hijyenik...


  • sftsft  (06.10.20 20:06:36) 
akbil gibi posa okutup kartı cebe atıyorsun tekrar. kartı ver şifre gir bekle kartı al tantanası yok


  • avatar is back  (06.10.20 20:12:05) 
Kartın üzerinde wifi simgesi gibi bir simge olur, yoksa bankanızdan isteyebilirsiniz.


  • atom karincanin torunu  (06.10.20 20:19:00) 
Temassız olunca banka kesintisi azalıyor diye biliyorum.


  • bahoho  (06.10.20 20:21:18) 
Siz POS cihazına, kasadakiler de kredi kartınıza dokanmamış oluyor.


  • pass  (06.10.20 20:42:54) 
fahrettin abi sen misin?

hani bir virüs var ya semptomatik olan hani. bu virüsle muhatap olmamak adına temazsız tercih ediyoruz. böylece kredi kartımızı birilerinin ellemesi ya da birilerinin şifre girdiği pos makinesini mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyoruz.
  • ozdek  (06.10.20 20:49:42) 
Aaa dünyanın en iyi icadı bence. Otobüse binerken kart/akbil okutmak gibi. Zaten bir üst limit var 200 TL sanırım. 200 TL üzeri yine şifre istiyor.

Olay şu gittin bir markete aldın ekmek su yoğurt. Tuttu 10 TL. Hemen kartı dokundur tamamdır. Hepsi bu. Hem e tertemiz.

Asıl bundan iyisi NFC diye bişey var telefonlarda. Aynı şeyi cep telefonunu pos cihazının yakınına göstererek bile ödeme yapılabiliyor ama iphonelerde bu şekilde ödeme Türkiye için mümkün değil. Çünkü applepay yok. Neden yok, çünkü bddk bey yatışta. Bizim ne haddimize ama dimi.
  • infernalcadre  (06.10.20 21:03:33) 
Taşınabilir pos cihazı ile kalabalık yerlerde ve toplu taşımalarda insanların çanta ve cüzdanlarına yaklaşarak temassız ödeme çekerek hırsızlık yapanları gördüğüm haberden sonra biraz araştırınca, buna önlem olarak kartı koruyan özel cüzdanlar bile üretildiğini görüp kartlarımın temassız özelliğini kapatmıştım bir iki yıl önce.


  • John Bloor  (07.10.20 11:18:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.