[]

sporda aşırı sıkılmak

Spor yaparken daha doğrusu cardioda çok sıkılıyorum. 30 dk boyunca minik bi bahçeye bakarak yürümek anlamsız ve sıkıcı geliyor. Sayaç da gözümün önünde olunca iyice sinirlerim bozuluyor. Gözlerimi kapatarak yürüyorum resmen. Sevdiğim şarkıları dinlemek bi nebze iyi gelse de yine de 30 dk geçmek bilmiyor. Siz nasıl geçiriyorsunuz bu süreyi? Bana işkence gibi geliyo da :(




 
Dizi izliyorum


  • sta  (06.10.20 17:53:17) 
Hikaye okuyorum pdf formatta


  • helena  (06.10.20 17:55:30) 
Game of thrones hikayeleri çok heyecanlı oluyor hatta hihi


  • helena  (06.10.20 17:56:18) 
@helena ellerini bırakarak koşan cindir sşdfkdgkd


  • matilda  (06.10.20 17:57:03) 
podcast dinliyordum. kendi kendime gülüyordum millet bana bakıyordu orası ayrı :D


  • false pretension  (06.10.20 17:57:39) 
güzel podcastler çözüm olabilir


  • KaraSakall  (06.10.20 17:57:57) 
ben aynadan milleti seyrediyorum. yaptıkları hareketleri gözlemliyorum. önünde bahçe değil ayna olan yer varsa oraya geçebilirsin.


  • dafuq  (06.10.20 18:00:10) 
30 dakikayi 15e indirip kosu tarzi hiit'e cevirilebilir. Hem daha faydali olur hem de yukselis ve inis anlarinda sure ve nabzi kontrol etmek zorunda oldugun icin baska sey dusunmeye vakit kalmaz, spora odaklanmis olursun. Tabii bu tam ters etki yaratip elde avucta olan spordan da edebilir, her gun bu iskence cekilmez diyerek. Ama yapilabilirse sayet; bir tasla iki kus (daha efektif spor ve can sıkılmaması) vurulacagi kesin.


  • onemoremile  (06.10.20 18:14:15) 
Bu tarz cardio yerine bir sporu hobi edinebilir veya hiit tarzı atlamali zıplamalı cardio çalışmaları yapabilirsiniz. Ayni kaloriyi 5dk yakarsınız.


  • karacigerim vur kadehlere  (06.10.20 18:14:39) 
cardio için boks öneririm.

hiit-boxing araştırın bi.

diğerlerinin alayı sıkıcı katılıyorum.
  • AlsterWasser  (06.10.20 18:18:37 ~ 18:19:41) 
Birbirinden sikko diziler izliyorum. Anca öyle vakit geçiyor.


  • ruhen hastayim ben  (06.10.20 18:22:13) 
kapalı salonlarda artık duramıyorum ne yaparsa yapayım olmuyor. denediklerim: müzik, kitap, çizgi roman, film, dizi, internet, youtube vs. bir xhamsters denemedim ama deneseydim de işe yaramazdı diye düşünüyorum. hamster değilim kardeşim o salonlarda duramıyorum.

kendimi sokağa atıyorum ona rağmen canım sıkılıyor ki misal son 40 günde falan 500 km civarı aynı rotada yürüdüm ama beyin tabi rotayı ezberliyor. rotayı değiştirmek işe yarıyor geçmişte ataşehir'den üsküdar'a, üsküdar'dan bostancı'ya falan yürümüşlüğüm var. alemdağ caddesi hareketli diye ataşehirden kalkıp ümraniye üstünden üsküdar'a gitmişliğim var. çamlıca tepesi falan iyi kardiyo oluyordu. o dönemde günde 4-5 saat yürüyordum artık bağımlı haline gelmiştim. bu yürümeyle 30 kilo falan da verdiğimi ekleyeyim.

şu an audiobook olayına girdim. richard osman'ın son kitabını dinliyorum. tavsiye ederim. şu anki yürümemle yaklaşık 1 haftada ortalama bir kitap bitirebiliyorum. hem yürüyorum hem kitap okuyorum gibi olacağı için de hoşuma gidiyor. sıkıntı olan konsantre olmak tabi.
  • ozdek  (06.10.20 18:51:53) 
insan ne kadar tuhaf bir yaratık.

sıkılır, bundan kaçmak için spora sığınır. spor yapar, tekrar sıkılır. ve bu sıkıntıdan kaçmak için beynini başka bir gürültü ile meşgul eder.

bizler beynimizin kölesiyiz.

sıkıntıdan kaçmayın. yüzleşin.
  • Leonardo~Da~Vinci  (06.10.20 19:20:21) 
Hızlı koşuyorum. Hiit yapıyorum. Hızlı koşarken hiç sıkılmaya fırsatın olmuyor.

Benim sitenin salonunda büyük ekranda bir uygulama var. Sanki bir yerde yürüyormuş, hiking yapıyormuşsunuz gibi oluyor. Ormanda, çeşitli şehir merkezlerinde, dağ yolu vs. Sanki orada koşuyormuşsun gibi oluyor. Bazen de testlere giriyorum. US Marine’lerin dayanıklılık testini yapıyorsun, itfaiyecilerin dayanıklılık testini yapıyorsun gibi.
  • stewie  (06.10.20 19:21:15) 
ben İbrahim Selim'e bakıyodum mesela. Fikir olsun diye isim verdim; sevdiğiniz bir şov programı veya sit com diziyi izleyebilirsiniz. podcast dinleyebilirsiniz.


  • invictae  (06.10.20 19:36:39) 
Yürüyüş için salonu kullanmak mantıklı değil. Açık havada yapmaya çalış. Salonda HIIT tarzı daha kısa yüklemeler pratik olur.


  • arnold schwarzeneger  (06.10.20 19:37:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.