[]

2 laptopla kullanılacak monitör KVM switch vb çözüm yöntemleri

Selam ey ahali,

ön özet= 2 sorum var. 1) geniş ekran monitör tavsiyesi? 2) KVM switch alternatifi çözüm yolu?

2 adet laptopu aynı anda bağlayabileceğim, ultrawide denen çeşitten geniş bir monitör arıyorum. 1.laptop iş, 2.si şahsi makina. oyun neredeyse hiç oynamam, excelde-powerpointte ofis işleri yapmak ve internette dolaşıp film -video izlemek için kullanıyorum genelde. günde min 12 saat bilgisayar başındayım, dolayısıyla gözümü rahatlatacak bir ekran olmalı(kendi makinamın ekranı dandik-iş makinası da 12 inç bir müddet sonra gözler nanay) En önemli kriter 2 makinayı da aynı anda bağlayabilmeli ve anlık olarak 2 makina arasında hızlıca geçiş yapabilmeliyim

Yani ekranın tam ortasından 2 ye bölüp sağ ve sol tarafta 2 laptoptan gelen görüntüyü aynı anda ayrı ayrı görebilmeli, aynı zamanda fareyi sağdan sola çekince bir laptoptan diğerine otomatik geçip işlem yapabilmeliyim. KVM switch falan benzeri çözümler var ama tam olarak istediğim şeyi karşılamıyor, KVM switch görüntüyü sıralı olarak değiştiriyor, fare ve klavye değişimi de aynı şekilde. ben sıralı değil eşzamanlı olarak 2 laptobu da tek fare klavye ve monitör ile idare etmek istiyorum. monitörde fareyi sağ taraftan sola çekince klavye de otomatik olarak diğer laptopa geçmeli.

Google da baktığımda KVM switch harici bir çözüm bulamadım, başka fikri olan tecrübesi olan, yukarıda anlattığıma benzer bir sistem kullananların yardımlarını bekliyorum.

 
güçlü makineyi ana makine olarak kullanıp diğerine rdp ile bağlanmayı denediniz mi?

ben en iyi verimi böyle alıyorum.

not: video izleyeceğiniz bilgisayar ana bilgisayar olmalı. yoksa rdp dışında çözümler de var ama ideali bence rdp.
  • ozdek  (06.10.20 17:43:18 ~ 17:44:16) 
aradığın özellik 'picture by picture'. kısaca pbp


  • co2s2  (06.10.20 17:44:46) 
@ozdek makinalardan birisi şirket laptopu. yetkilerim çok sınırlı, sadece outlook, şirket networkü ve önceden belirlenmiş sitelere girebiliyorum. dolayısıyla 2 makina arasında herhangi bir şekilde bağlantı -program kurma vs olmamalı


  • zikardo  (06.10.20 17:50:25) 
ben ana bilgisayarım ve macbook'umu aynı anda kullanabiliyorum. ana bilgisayarım yani desktop üzerinden klavye ve mouse ile macbooku yönetebiliyorum çok rahat.

bu programla yapıyorum. www.sharemouse.com

bu program sayesinde birbirine bağlı monitorlermiş gibi iş görüyor, mouse ve klavyeyi macbook üzerinde kullanabiliyorum. bilgisayarların aynı ağda bağlı olması şart.

not: windows windows - windows macbook - macbook macbook şeklinde 2 bilgisayarı ücretsiz bağlayabilirsin. daha fazlası için ücret istiyor.
  • false pretension  (06.10.20 17:54:54 ~ 17:55:54) 
@co2s2 çok teşekkürler, tam olarak istediğim buydu


  • zikardo  (06.10.20 17:55:39) 
@false pretension

teşekkür ederim ama yukarıda yazdığım gibi program kurma sözkonusu değil. direk donanımsal olarak tak-çalıştır bir çözüm olmalı. PBP özellikli bir monitör işimi görecek gibi
  • zikardo  (06.10.20 17:57:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.