[]

bununla tatlı yemek arasında bir fark var mı?

sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. tatlıyı tamamen bırakıp hamur işini de minimum düzeyde tüketmeye çalışıyorum.

bugün kahvaltıda kendimi tutamayıp, "en azından tatlı değil" de diyerek 2 sade poğaça, 1 açma yedim. ama pişmanım :)

şimdi kendi kendime diyorum ki "tatlıdan kaçıyorsun ama bununla tatlı yemek arasında ne fark var sanki?" haklı mıyım, haksız mıyım?

karbonhidratlar da şekerden oluşmuyor muydu?

 
evet doğru düşünmüşsünüz


  • yuvarlanantencereninkapagi  (06.10.20 13:52:28) 
Yediğin poğaçada karbonhidrattan daha sıkıntılı ürünler var ama sorunun cevabı evet yapıları farklı olsa da temelde hepsi şeker-karbonhidrat.


  • angelus  (06.10.20 13:52:32) 
peki teşekkürler, şöyle bir ek sorum var: karbonhidrat=şeker mi? öyleyse niye "uzmanlar" şekeri kısın derken bunlara karbonhidratlı besinleri, yani daha çok hamur işlerini de katmıyor? yani ikisini ayrı ayrı söylüyorlar. şeker hakkında uyarırken sadece tatlıları kastediyorlar. karbonhidrat da aynı şeydir demiyorlar.


  • hlot  (06.10.20 13:54:06 ~ 13:55:17) 
Şekeri kısın derken halk daha iyi anlasın diye tek moleküllü monosakkaritleri kesin demek yerine kısaca şekeri kesin diyorlar, şeker deyince kafanda oluşan algı sabit olduğu için daha kolay oluyor. Hamur işleri çoğunlukla çok şekerli polisakkaritlerden oluştuğu için onları şeker diye isimlendirmeyip "hamur işini kesin ya da karbonhidratı azaltın" diye uyarıyorlar.


  • angelus  (06.10.20 14:00:40) 
Abi ketoya gel,su çok güzel.

Tatlı kötü evet. Ama hamur işi de denilen bilimum karbonhidrat şeker kadar kötü. Bunların kötülüğünün kalori değeri ile alakası yok. Şimdi fularımın yetmeyeceği bir takım sebeplerden vücudunda ani ve aşırı insulin artışına sebep olan şeyler asıl kiloya sebep oluyor. Yani sağlıklı olarak yaftalanmis meyveler mesela, küllüm zarar.

Erkeksen bu işler erkeklere genelde çok kolay. Kas yapısından dolayı doğru beslenme sürecine girdiğinin dakikasında cillop gibi olursun.

Kadın isen biraz daha yavaş sürebiliyor erkeklere nazaran. Fakat olayın mucizesini yavaş düşen tartı numaralarında değil adeta sıcak suda yıkanmış kaşmir bir kazak gibi küçüldüğünde anlayacaksın . Ben ayrıca D vitamini takviyesinin faydasını gördüm keto yanında.

Keto beslenmesini bir de IF (aralıklı oruç) ile birleştirirsen daha da süper olur.

Youtube da keto kafası videolarını izleyebilirsin.
  • 2oda1salon  (06.10.20 15:58:52) 
Peki 2 pogaca, 1 acma, mesela kac muhallebiye denk geliyor bunu hesaplayabilir miyiz?


  • hlot  (06.10.20 16:32:43) 
2 poğaça bir açma 800 kaloriye denk gelir. bir oturuşta sırf karbonhidrattan bu kaloriyi alan insan hem sağlıksız beslenir hem de kilo alır. bunun tatlı yiyip yememekle alakası yok önemli olan her şeyi ayarında yemek.


  • tantunizade murat efendi  (06.10.20 16:57:37) 
karbonhidratlar da şekerden oluşup oluşmadığını bilmiyorum ama poğaça ile açma ne allasen?

Tatlılar daha masum. Tabii oturup 7 dilim baklava yersek, pek masum değil ama sonuçta hafif tatlılar da mevcut.
  • put it in your appropriate place  (06.10.20 17:28:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.