[]

cok saglikli nasil beslenebilirim

aklimda bazi fikirler var. herhangi bir hastaligim yok. yuruyus ve hafif fitness yapiyorum, yas 31.
fikirler sunlar
1- her gun bir avuc kuruyemis
2- her gun 3-4 parca meyve, atiyorm, 1 elma, 1 armut, 1 muz 1 de kivi
3- her gun taze sikilmis sebze suyu..

bunlari yapsam cok iyi olmaz mi?

onun haricinde kahvaltiyi atlasam mi? veya kahvaltiyi bu ustekilerden biri veya ikisiyle mi yapmis olsam mantikli mi?

ana yemekleri nasil halledeyim? her gun balik-tavuk veya kirmizi et yemeye calisiyorum, sebze mi yapayim? veya bakliyat mi yiyeyim bol bol?

genel olarak amac daha dinc ve enerjik hissetmek.

 
Sağlıklı beslenmenin birinci koşulu kalori kontrolüdür. Öğün atlamak senin için bunu sağlıyorsa atla.
İkinci koşul da temiz gıda. İşlenmiş ürünleri hayatından çıkartırsan bunu da büyük ölçüde sağlamış oluyorsun. Ki senin planın buna uygun duruyor.
Sonra da protein, karbonhidrat ve yağ dağılımı var. Bu da en az ikinci koşul kadar önemli. Ve, amaçla göre şekillenir. Kalori kontrolünü kolaylaştırmak için genel olarak proteini bol, karbonhidratı daha az almak verimli olur. Meyveyi abartmazsan bunu da karşılıyor gibisin.
Kuruyemiş konusu biraz abartılıyor çünkü çoğu omega 6 deposu. Bizim daha çok omega 3 ihtiyacımız var. Çok yemezsen o da sorun değil.
Çiğ sebze suyu bence çok gerekli değil. Ben olsam sindirim durumuna göre çiğ ya da pişmiş bütün sebze yerdim.
  • arnold schwarzeneger  (06.10.20 11:10:31) 
o zaman havuc-salatalik-domates gibi sebzeleri meyve niyetine niyeyim her gun?


  • baldur2  (06.10.20 11:16:22) 
Yeşil yapraklı sebze de ye.


  • arnold schwarzeneger  (06.10.20 11:19:11) 
Cok saglikli olmayi takinti yapmayarak.

Her gün yesil yaprakli sebze tuketmek, mumkunse sivi halde degil, cigneyerek ve lifini de alarak tuketmek.

Meyve ve taze sebze tuketmek, mumkunse her gün.

Dinc hissetmek icin, benim kendimde gozlemledigim, sabahlari asiri karbonhidrata abanmamak gerekiyor. Siz on pancake yiyip asiri hareketli ve dinc sekilde gune baslayabilirsiniz. Biraz kendinizi gozlemlemeniz gerekiyor. Ben hafif ve gec kahvalti ettigimde, gunum daha enerjik geciyor. Bu nedenle bu sekilde olanini uygulamaya calisiyorum.

Taze ve mevsiminde sebze-meyve yemek onemli. Organik sebze alin, en azindan tukettiginiz kok bitkilerin organik olmasina dikkat edin.
  • buf-e kür  (06.10.20 13:29:11 ~ 13:31:27) 
sebze ve meyvelerdeki böcek ve yabancı ot zehirleri varken "çok sağlıklı" hedefine ulaşamazsınız.
imkanınız varsa kendi bahçenizde yetiştirin.
bahçeniz yoksa organik ürün satan pazarlar var ama analiz cihazınız olmadan zehir atılmadığından emin olamazsınız.
ayrıca yemek herşey değil. en basitinden d vitamini yada b12 vitamini gibi gıdalardan yeterince alamadığınız şeyleri takviye almanız lazım.
  • aslindasorunumpsikolojik  (07.10.20 02:21:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.