[]

Colalarda gaz yok gibi artık?

Coca cola şekersiz 1 LT.

Eskiden ertesi güne kadar bile carbondioksiti sürerdi. şimdi açtığım gibi 5 dakika sonra bildigin soğuk suya dönüyor.

Acaba masraflardan dolayı daha az filan mı basıyorlar gazı. Eskiden genzi yakardı. şimdi hissetmek bile mümkün değil gazlı olduğunu.

yoksa şekersiz olması mı sorun?

 
aynen. artık hiç bir şey eskisi gibi değil. hiç bir şey eski tadı vermiyor. sadece kola değil.


  • stewie  (06.10.20 10:17:14) 
Her ülke için standartları farklı oluyor. Biraz da ülkenin damak tadına hitap ediyor, biraz da alım gücüne göre üretim sağlanıyor. Amerika standartında 1 litre kola için 7-8 tl vermen gerekiyor. Ülkemizde 4.50 tl civarı olduğunu düşünürsen, yarısı nerede lan bu kolanın dersin :) Şekersiz kolada bulunan aspartamın ne kadar etkisi var bu asit olayına çok emin değilim. fakat uzun süredir coca cola dan keyif almadığımı söyleyebilirim.

Son zamanlarda ŞOK marketlerde olan Crown şekersiz e geçtim. soğuk olduğu sürece keyif veren bir kola 2.35 tl.


NOT: bardağı doldurduktan sonra şişenin havasını alıp kapatın.
  • janavarorion  (06.10.20 10:56:11) 
@janavarorion

ne alakasi var abi, kola ithal mi? turkiye'de uretiliyor.
  • baldur2  (06.10.20 10:58:44) 
türkiye'dekiler dandik, sekerli su gibi. letonya'da su ana kadar ictiklerim aynen cocuklugumdaki gibi geniz yakan, lezzetli kolalar.


  • der meister  (06.10.20 11:21:16) 
@baldurcum adam da ithal değil diyor işte. Sen sanıyorsun bir tane tarif var tüm dünyada onu uyguluyorlar ama öyle değil.

Arkadaş diyor ki atıyorum coca cola amerika fabrikasında 12x cola özü 8x gaz koyuyorlar. Türkiye fabrikasında 7x kola özü 4x gaz koyuyorlar. İngiltere fabrikasında 18x kola özü 9x gaz koyuyorlar gibi gibi.

Bunun çeşitli sebepleri var. Türkiye için öncelikle sebep ekonomiktir muhtemelen. eğer amerika tarifi ile yaparlarsa kola 5 TLye mal oluyorken iken 28 TL ye mal olabilir. O zamanda türkiyede kimse almaz.

Bir diğer önemli sebep damak tadı. Türkler amerika tarifini sevmeyebilir vs. gibi.

Umarım açıklayabilmişimdir.
  • infernalcadre  (06.10.20 11:26:54) 
@baldur2, abi ithal olması ile ne alaka anlamadım.

yurt dışı fiyatları ve içindekiler farklı olur diyorum. örneğin algida avrupa'da da satılıyor, ama avrupa da süt oranı %50 iken biz de %10 oluyor diyorum. avrupa standartında türkiye de üretimi yapılsa kıytırık max dondurma 1 tl yerine 2 tl olur.
  • janavarorion  (06.10.20 11:48:59) 
@
tamam arkadaslar simdi anladim, sagolun.

  • baldur2  (06.10.20 12:47:51) 
Bence coca colanin malum tarifini kaybettiler. Caktirmamaya calisiyorlar.


  • ElfElf  (06.10.20 13:22:55) 
Şok'taki Crown Cola Light +1

2-3 gün beklese bile gazı kaçmıyor.

Bence Coca Cola'nın olayı tamamen satış stratejisi. İçine az gaz basılmış kolayı alıyorsun, bir bardak içiyorsun ve ertesi gün çöp! Bizde bu şekilde en azından. Eskiden gazı sağlam basarlardı, son yudumuna kadar keyifle içerdik ama bu şekilde firma kâr edemez, ya da şişesini 10 liraya satması gerekir, o zaman da kimse almaz yine kâr edemez.
  • msb  (06.10.20 22:47:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.