[]

Yürüyüş yapan biri nasıl beslenmeli?

10-12 bin adım yürüyorum. Nasıl beslenmem gerekir?




 
Nerede ve hangi hızda yürüdüğüne; sağlık durumuna ve yaşına bağlı diye tahmin ediyorum.

Düz yolda ve nabzını çok yükseltmeyecek hızla yapıyorsan yürüyüşünü (5~ km/saat gibi veya 90-100 nabızla) ~150 gramlık çiğ makarna bile o enerjiyi verir. Onun dışında protein ihtiyacın günlük asgari gereksiniminden çok sapmaz diye düşünüyorum, yine de artırmakta fayda olur tabii.
  • tey tey  (06.10.20 02:48:57 ~ 02:52:23) 
Temposuz yürüyorum.Yavaş yani


  • insomniac  (06.10.20 02:53:13) 
Daha bilgili biri daha iyi bir yorum yapar ama 7 km civarı yürüdüğünü düşünürsek 1.5 saat civarı yürüyüş yapar. Böylece 400-500 kcal civarı enerji yaktığını tahmin ediyorum. Ben şahsen benzer programı müsli+süt ve biraz meyveyle geçiriyordum. Eh biraz da protein arttırıp yavaşça kilo kaybı gözlüyordum.


  • tey tey  (06.10.20 03:00:36 ~ 03:01:36) 
Şu sayfaya bilgilerini yazarak günlük kalori ihtiyacını belirleyebilirsin. Yine aynı sayfadan günde ne kadar karbonhidrat, ne kadar protein ne kadar yağ alman gerektiğini hesaplıyabilirsin.

www.agirsaglam.com

A101 de 8Ekimden itibaren 159 liraya satılacak olan Mi band 4 lerden bir tane alarak o yürüyüşle kaç kalori yaktığını görebilirsin.

Telefonuna FatSecret uygulamasını yükleyerek ve öğünlerde ve öğün arası yediklerini içtiklerini yazarak günde kaç kalori aldığını ve makro dengeni hesaplıyabilirsin.
  • Mirket  (06.10.20 12:36:05) 
on bin adım öyle hayatını etkileyecek bir miktar değil. kilon kadar protein al gerisi kafana göre takıl işte. dandik çer çöp yiyecekleri tabi ki yemeyeceksin bu arada.


  • alperz  (06.10.20 13:06:43) 
Bir sey degistirme ihtiyacini hissettiniz mi? Ornegin yururken ya da sonrasinda yorgunluk vs?

Yoksa, 10 bin adim, saglikli bir insanin normal bir gunde atmasi gereken adim ve spordan sayilmiyor. Ben hicbir sey degistirmedim, kopek sahiplendigimden beri zaten 1,5 saat yuruyorum gunde. Oncesinde bir kahve ve bir elma ya da kuru meyve atististirip cikiyorum yuruyuse. Sonrasinda, aciktigimda, normal kahvaltimi ediyorum.

Beslenme duzeninizde bir degisiklige gerek yok, eger saglik sorununuz yoksa. Varsa zaten uzmanina gidip gunluk egzersiz ve yeme duzeniniz icin danismanlik alin.
  • buf-e kür  (06.10.20 13:23:44 ~ 13:25:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.