[]

Tuvalet huyu değişen kedi hakkında

Selam millet;

Evde 10 yıldır yaşayan bir karakedimiz var. Son zamanlarda tuvalet mevzusunda huyu değişti. Şöyle ki;

Evde 2. bir küçük wc var. Kullanmıyoruz. Orada duruyor bunun kum havuzu. Kum olarak da eczacıbaşı'nın ince kumlu pudralı kumunu kullanıyoruz yıllardır.

Son zamanlarda kumu yerine evin değişik yerlerine pislemeye başladı. holde herhangi bir kapının önüne yapıyor. belki kum havuzu artık çok eskimiştir ve/veya içine çok kum koyuyoruz, uzun süre kalıyor falan diye yeni, daha küçük bir kum havuzu aldık ama huyu düzelmedi. 1 kere kuma yapıyorsa, 3 kere sağa sola yapıyor.

ayrıca şöyle de bir detay vereyim;

biz 1. katta oturuyoruz. gün içi cam açtığımızda 2-3 dakika gezip geliyor bahçede. hatta bazen kendisi pencereye çıkıp tırtıklıyor "açın" dercesine.

kakası geldiğinde yine pencereye yöneliyor. dışarıda 2-3 dakika takılıp, sonra can havliyle koşarak gelip, içeri girip tuvaletini yapacak yer arıyor. hayır yani, şerefsiz, madem o kadar dışarıya da çıkıyorsun, takılıyorsun, yapsana bahçeye bir yere :/ o da yok.

bir de pek kakasını örtmeye çabalamıyor. "bu kaka benden mi çıktı abovvv" şaşkınlığı ile yine depar atarak uzaklaşıyor bölgeden.

böyle giderse ev halkıyla papaz olacağım.

bu tarz bir şey yaşayan, sonrasında çözüme ulaştıranlar varsa dinlemek isterim^^

 
veterinere götürüp idrar yollarıyla ilgili bir problem olmadığına emin olun derim. yaşı var belki başka bir problem de olabilir altında yatan.
dışarı çıktığında yapsın eve yapmasın isteyebilirsiniz, kumuna alışmıştır ama alışkanlıklarının değişip evde başka yerlere yapmaya başlaması ayrı bir konu. araştırmalı.

  • not dark yet  (05.10.20 23:26:01) 
benim kedimde de aynısı olmuştu. kum yerine yatağa işiyordu sürekli. veterinere gittiğimizde rahmindeki kist idrar yolunu tıkıyormuş. veterinere gitmekte fayda var.


  • false pretension  (06.10.20 00:23:09) 
bir veterinere götürseniz iyi olur. bazen idrar yolu enfeksiyonu ya da sistit vs. olduğu için de yapabilir kediler böyle. www.kedimag.com


  • 9kuyruklukedi  (06.10.20 00:26:19 ~ 00:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.