[]

Espresso makinem için öneri

Merhabalar,

Krups makinem düzgün çalışmıyor. Kaşık için kullandığım tek shotlık filtre kısmen (epey kalın çekmem gerekiyor çekirdeği) işimi görürken; çift shot için kullandığım filtre çok büyük olasılıkla tıkanıp etrafa sıçratıyor.

Sorunu sadece bu çıktılarla anlamak mümkün mü bilmiyorum ama sizce;

- Kompresörde mi sorun var (basınç sağlayamıyor olabilir mi),
- Filtreler tıkanabilir mi (ikisinin aynı anda zorlanması pek mümkün değildir herhalde)
- Başka ne olabilir?

Başka bir makine almam önümüzdeki 10 yıl içinde mümkün değil; beş parasızım.

 
Krups kullandım, tekli çiftli aynı mantıkla çalışan bir model. Bence makinenizde problem yok, sadece potu taktığınız yerdeki conta kaçırıyor.

İdare etsin derseniz kalın çekmenize gerek olmayabilir, sadece kahveyi hafif presleyin. Henüz yapmadıysanız decalc yapmayı düşünün.

Ben genelde üsttekilere ek olarak potun kenarını ıslatıp (contaya temas eden yeri) tak-çıkar-tak yapıyordum, fışkırma kesiliyordu.
  • transall  (05.10.20 19:31:16) 
pot yokken su çıkışı nasıl, bir de onu kontrol edin.

Eğer normalse filtreleri de sıcak limontuzlu karışımda bekletin kireç için.

kahveyi de çok preslemeden deneyin.
  • transall  (06.10.20 01:18:01) 
rica ederim, sonuç için takipteyim ;).


  • transall  (06.10.20 05:46:46) 
makine için decalc sıvısı alın derim, filtreyi limon tuzu sıcak suda bekletebilirsiniz.

bendeki bazı filtreler deliksizdi, nasıl amacını bilmiyıorum, hiç kullanmadım. sizinkinde normalde delik olduğundan emin olun.
  • transall  (11.10.20 02:08:11) 
kesin kahveyi bastığınız filtrenin delik problemi o zaman. afiyet olsun.


  • transall  (14.10.20 17:27:39) 
Espressoluk çekirdekle denedim. Çok az basmama rağmen yine patladı.

Bu sefer basınç azalması sesi duymadım. Bir de contayı değiştireceğim. Ama en azından şu haliyle de idare eder duruma geldi.

Teşekkürler tekrardan.
  • tey tey  (14.10.20 20:54:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.