[]

Fiyat sorusu (app)

bu herhangi bir iş vb. ilanı değildir, genel fiyatlamaları merak ettiğim için soruyorum;

size 200 sayfalık bir react native applicationı teklifi gelse ne fiyat verirsiniz?
ana backend firmadan gelecek,
ancak app'teki bazı alanlar (cms lik alanlar diyelim) için bir yöntim paneli de yapılacak diyebiliriz.

üç aşağı beş yukarı ne rakam verirdiniz?
çok değişkenlik gösterir tabi ki ama, bir aralık merak ediyorum.

 
Bir sürü parametre var, nasıl hesapladığımı anlatayım belki daha yardımcı olur.

1- 200 sayfa ama sayfaların karmaşıklığı ne, kaç component var örneğin? Bir sayfanın ortalama ne kadar zaman zaman alacağını hesaplamam lazım. Ayrıca bu sayfaların tasarımı var mı, yoksa tasarım da mı benden bekleniyor?

2- Uygulama bittikten sonra bakımını ben mi yapacağım? Ben yapacaksam test yazmam şart, ben yapmayacaksam test yazmayı tavsiye ederim, ama kabul etmeseler de işi alırım, fakat sorun çıktığında sorumluluk kabul etmem, bugfix için ekstra ücret isterim.

Tasarımın bana verildiğini varsayıyorum. Test olmadığı versiyonda her sayfanın 1,5 saat, testli versiyonda 2 saat aldığını varsayıyorum.

200 sayfa * 2 = 400 saatlik iş yapıyor. Şu an saatlik işe 30$ istiyorum ben, dolayısıyla 12.000 $ ediyor. Yönetim paneli için bir fikrim yok ama mantık aynı, 100 saat sürer dersen 3.000$ da o eder.

Ek olarak hiç 200 sayfası olan bir mobil uygulama yapmadım. En fazla 50-60 sayfası olan bir şey yapmışımdır, o boyutta karmaşıklığı kontrol edebilmek için muhtemelen fazladan araştırma yapıcam (ki çok soru var, internet yokken uygulamanın bir kısmı çalışacak mı? Crash olursa hangi noktalar kritik, nasıl handle edicez? Modüller ne kadar reusable olacak? vs). Normalde bu araştırma evresini de fatura ederim (özellikle sıkıcı bir işse), ama keyifli bir işse etmem.

Dolayısıyla 15k $ diyorum ortalama. Ama ben genelde bu şekilde bir teklifi fikir vermesi için veriyorum, sonra yaptığım işleri saatlik log'luyorum, ona göre fatura kesiyorum. Uygulama çok kolay çıkar, 10k'da hallederim veya çok zor çıkar, fiyat 20k'ya fırlar, başlamadan net bir şey söylemek bence zor.
  • plutongezegendegilmi  (05.10.20 17:10:13 ~ 17:11:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.