[]

ekip çalışması nedir?

aynı pozisyonda çalıştığınız iş arkadaşınız emailin alıcı/to kısmında, siz de kopya/cc kısmındasınız. iş arkadaşınız o e-mailde kendisinden istenen işi yapmayı unutuyor ve patrondan tatlı-sert bir azar yiyor.

ardından da iş arkadaşınız sizin başka işlerle meşgul olduğunuzu çok iyi bilmesine rağmen sizi ekip çalışması yapmamakla, gelen e-mailleri okumamakla suçluyor hatta daha da ileri gidip okuduysanız da neden kendisine o işi yapmayı hatırlatmadığınızı soruyor. bu olayın ardından da sizin en ufak hatanızı bulmak için sürekli hata aramaya ve e-maillerde agresifleşmeye başlıyor. sizce ekip çalışması herkesin kendi payına düşeni yapması ve ihtiyaç olması durumunda yardım ederek o işi tamamlaması mıdır yoksa birbirine sürekli o işi yaptın mı, unutma diye hatırlatmak mıdır?

e-mailinde abartıp 'kendi yaptığım hatalardan dolayı' azar yiyorum ve bence bu adil değil diye de açık açık yazmış olmasını da unutmayalım. sizin de zamanında sizin hatanız olmamasına rağmen ekip çalışması diyerek onun adına sanki sizin hatanızmış gibi özür dilediğinizi, ona birkaç işini hatırlattığınızı, okumadığı emailleri özet geçtiğinizi de not düşelim.

Edit: Gelen cevaplara istinaden yanlış anlattım sanırım. Patron sadece işini yapmayan iş arkadaşınıza tatlı-sert bir e-mail atıp aradan çekiliyor. Size hiçbir yorum yapmıyor neden takip etmedin diye sizi suçlamıyor. Bunları söyleyen patron değil aynı pozisyonda çalışılan iş arkadaşı.

 
Ekip çalışması öyle bi şey değil. Patron mal.


  • himmet dayi  (05.10.20 15:16:11) 
ekip çalışması değil bu patron sizden bebek bakıcılığı istemiş, işini yapmayan arkadaş sizin altınızda çalışan birisi değilse patronun çıkış yapması çok gereksiz olmuş


  • nahtoderfahrung  (05.10.20 15:20:02 ~ 15:20:31) 
işi yaptın mı diye hatırlatayım deseniz, bu sefer de sen ne ara benim amirim oldun der...


  • malheiros  (05.10.20 15:25:49) 
küçük bir edit girdim, yanlış yazmışım.


  • gokyuzu gibi  (05.10.20 15:29:35) 
Ben bu durumdan o işte veya en azından işin takibi konusunda senin de sorumluluğun olduğunu ve işi daha fazla sahiplenmenin beklendiğini anlıyorum.

Peki sen adının CC’de olmasının amacının ne olduğunu düşünüyorsun?
  • pass  (05.10.20 15:34:32) 
Yahu konunun ekip çalışmasıyla hiçbir ilgisi yok. Yani birçok yönetici bu kavramı anlamıyor, beceremiyor, öyle bir durum mu var diye 2-3 kere okudum, alakası yok.

Hatanız yoksa "sizin hatanızmış gibi" özür dilemeyin. Kimseye bir şey hatırlatmak gibi bir sorumluluğunuz da yok. Normalde bu işin birebirde halledilmesi bence daha iyi ama eleman kötü niyetli gibi görünüyor, dolayısıyla toplu bir ortamda "bu senin kendi sorumluluğun, beceremediğin için beni suçlama" diye yüklenin üstüne.

Bu söylediklerim tabi alıcı kısmında iş arkadaşınızın olmasının, o işin sorumlusunun o olduğunu ifade ettiğini varsayıyor.

Bir de yazarken paragraf kullanırsanız daha okunur olur duyurunuz.
  • plutongezegendegilmi  (05.10.20 15:38:04) 
ekip çalışması denilen olgu her işi birlikte yapmak olduğunuz anlamına gelmez.ama sizin de mailde olmanızın bir amacı var.biraz iyi niyet çerçevesinde uygun bir dille işin yapılıp yapılmadığı ile ilgili hatırlatma tadında geri bildirim alınabilir.


  • since1907  (05.10.20 16:09:32) 
hocam zamanında çok alttan alıp fazla destek olup buna alıştırmışsınız. şimdi de normali şeklinde davranınca yüzsüzlüğü abartmış. sallamayın, hatta abartırsa patrona çıkarın konuyu. haddini bilsin.

ekip çalışması ortak projelerde geçerli. Sen orasından tut ben de burasından durumlarında geçerli. örneğin ben elma sen de armut alacaksan burada herkes kendi işinden sorumlu. ama elmayı sen seçeceksen gidip ben alacaksam bu ekip çalışması olur. CC'ye kişi bilgi amaçlı eklenir. Bir aksiyon almana gerek yok ama bil demektir. O nedenle mesela beni CC'ye koyduklarında, eğer o konuda bilgim olmasına bile gerek yoksa "ben neden bu maildeyim,beni çıkarın" yazıyorum. Bu işler böyle olmalı.

Ve bu duyuruda da arkadaş arasında da söylediğim tek bir şey var: özellikle Türkiye'de (yurtdışı deneyimim yok) iş hayatında hakkınızı siz kendiniz korumazsanız, başka kimse korumaz. Net olmak lazım.
  • lcha  (05.10.20 16:19:00 ~ 16:22:05) 
sonuçta ortada eksik, geç yapılmış bir iş var. bunun bir muhatabı olmalı. kendisini eğer değerli bir çalışan olarak görüyorsa, buradan bir gol yememek için sorumluluğu yansıtmaya çalışıyor. insan doğası anlaşılabilir.

siz bu durumda alttan almayın, ezik davranmayın. yaşadığım bir örneği anlatayım. benim hiç dahil olmadığım, cc bile olmadığım bir konuda en en son anda hata alınınca haber veriliyor. ben de üst düzey bir kişiyim şirkette. yapılan hatadan geri dönülmesini istiyorum. mümkün olmadığı anlatılıyor. ben de bu durumdan şirketin en az zararla kurtulmasını sağlıyorum. aslında yaptığım krizi neredeyse sıfır hasarla çözmek. telafisi olmayacak sonuçlar doğurabilirdi. ama bunu duyan GM, oradaki en baştan yapılan hatanın sorumluluğunu bana atmaya çalışıyor. GM de olsa kendimi ezdirmem. en başta anlaşalım, burada bir sorumluluk varsa, en küçük pay benimdir. %99 bana gelene kadar işi yapanlar yapılan hatanın sorumlularıdır, ben de bu sorunu asgari risk ile çözdüm. bunun aksini mi iddia ediyorsunuz, aksini iddia eden varsa sözü alsın ve konuşalım, nasıl daha farklı yapabileceğimi lütfen sizden duymak isterim diye GM dahil yönetim toplantısında tüm yöneticilere söyledim.

açık net, ekibin tamamının olduğu bir yerde, sesinizi yükseltmeden bu durumun sorumluluğunun işi yapmayan x kişide değil de sizde gibi görünmesinin doğru olmadığını anlatır bir konuşma yapın.
  • stewie  (05.10.20 16:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.