[]

Akşam seyyar satıcılığa başlıyorum

Alırım bi h.o. Yaklaşık 1,5 aydır işsizim. Bu akşam metrobüs durağında seyyar satıcılık yapma girişiminde bulunacağım. Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Diğer satıcılar toplanıp beni döver mi? Saat 5’ten sonra çıkacağım. Bu saatte zabıta gelir mi? Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Satacağım şey süslü küçük saksılarda sukulent.




 
orada çok hırpalanırsın.

tavsiyem kapı kapı pazarlama yapman. işyerlerinin ihtiyacı olacak bir ürün bul. mesela yazarkasa rulosu, maskesiz girilmez tabelası ya da direkt maske. ürünü sen bul. bir çantaya bunu koyuyorsun üstünü gayet şık kapıya geldiğinde buyrun beyefendi diyecekleri şekil giyiniyorsun. işyerlerinin bol olduğu semtlerde dükkanlar, işhanları vs kapıdan güleryüzlü enerjik biçimde selam verip sattığın ürüne ihtiyaç olup olmadığını soruyorsun. yok derlerse haftaya aynı günlerde tekrar uğrayabileceğini belirtip selam verip bir sonraki esnafa devam edersin.
  • orpheus  (05.10.20 14:57:25 ~ 14:58:10) 
@orpheus' u dinlerseniz hırpalanmaz ama aç kalırsınız. O saatte ve hengamede insanların ihtiyaç görüp alacağı bir ürün değil ki elinizdekiler. İstiklal gibi , insanların gezmeye ,alışverişe çıktığı yerlere odaklanmalısınız (özellikle kadınların). Metrobüs çıkışında maske satabilirsiniz sanırım. Şimdiden hayır olsun.


  • synax  (05.10.20 15:29:23) 
Hocam işten çıkıp canı çıkmış adamlar, evine elinde saksı mı taşıyacak? Bence farklı bir fikir düşünün derim.


  • roket adam  (05.10.20 16:14:08) 
Sukulent dediğiniz elde taşınabilecek bir şey. Ve kendiniz de üretebilirsiniz.

Ben deneyin derim, maceranızı da merak ediyorum ve dinlemek isterim sonrasında.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (05.10.20 16:57:46) 
hayırlı olsun. metrobüs tek seçenek değilse daha çarşı içi ve rahat gezilmeye müsait yerlere veya çoklu iş yerlerine yakın yerleri düşünün bence de. gezerken ilgimi çeken tezgahlarda durup inceler ufak şeyler alırım ama metrobüsten sonra o kalabalıktan kurtulmak adına istemsizce hızlandığım için çevreye dikkat edemiyorum. işten çıkanların geneli de bu şekilde olabilir. bol şans!


  • pink cadillac  (05.10.20 17:59:56) 
hayırlı olsun.
saksılar rengarenk olursa daha albenili olur. almak isteyenlerin "ay hangi renk alsam acabaaağğğ" diye heyecanlandığını görebilirsiniz. bol kazançlar

  • lovemyself  (05.10.20 18:13:30) 
hastane yanlarında daha çok satış yapabilirsin belki.


  • eurhka  (05.10.20 19:15:17) 
Götürdüğüm ürünlerin %40’ını sattım. Utana sıkıla sattım herkes bağırıyor ben bağıramadım. Soran olursa söyledim fiyatı. Alan aldı. 5₺’ye süslenmiş jüt kumaşlı sukulent satıyorum. Pahalıymış diye geçiyor çoğu. Yabancılar daha çok alıyor. 2 saatte 60₺ kazandım. Kar 60₺. Ana para hariç. Sonra insanlar azalınca döndüm.


  • dakota  (05.10.20 21:25:07) 
hayırlı olsun :) biraz da bağırsanız neler olcak demek ki


  • megalomaniac  (05.10.20 21:30:34) 
hayırlı olsun, sabahtan da git, hatta üzerine not yazabileceğin bir konsept yap. beyaz yakalı populasyonu yüksek bi yerde satıyosan iş görür not olayı.


  • nahtoderfahrung  (05.10.20 21:36:31 ~ 21:37:00) 
Yok be geçenlerin yarısı mülteci. Sabahtan gidemem maalesef zabıta gelirse kazandığımın iki katı ceza kitler. Popülasyonu çok olan yerlerde diyen arkadaşlar. Orada da çiçekçi esnaf var. O adamlar da vergi falan veriyor. Etik olarak mantıklı gelmiyor. Ama bilmiyorum. Önleme olarak satmaya da çalışıyorum. Letgo falan işte.


  • dakota  (05.10.20 21:44:27) 
iskuleleri, sabanci kuleler, maslak plazalar gibi yerlere sabah is girisi ya da ogle arasi gidin. Insanlar alip masalarina fln koyarlar. Ben gorsem 5 tl kesin alirdim mesela


  • oscar  (06.10.20 03:49:01) 
Kürtler böbreğini almasın dikkat et. O işin mafyası var.


  • insomniac  (06.10.20 03:58:09) 
5 liraya mi pahali diyorlar?

millet hakikaten ne kadar fakirlestiginin pek farkinda degil. 5 lirayi cok para saniyorlar zaar.
  • baldur2  (06.10.20 06:08:35 ~ 06:08:53) 
sozluge bir daha gelinse alinacak nick oldu benim icin "jut kumasli sukulent", supermis :D

5tl biraz ucuz degil mi yaw? Surda 100+ tane alsan bile tanesini 6tlye veriyorlar.
www.hediyeliksukulent.com
  • cooperr  (06.10.20 06:36:06) 
Ben istanbulda yaşayan bir duyurucu olsam gider alırdım. Kazancın bol olsun. Bence çok güzel sattıkların ve ucuz. İnsanlar bedavaya almak istiyor. Umarım zabıtaya yakalanmazsın.


  • geçerkenugradım  (06.10.20 09:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.