[]

kira zammı hakkında

önümüzdeki ay kontrat bitiyor ev sahibi ırakta, çok iletişim kuramıyoruz telefonu çekince whatsapptan cevap veriyor, evle çok ilgisi yok bir sorun olunca sen hallet parasını kiradan düş diyor sadece. kasımda kontrat dolacak mevcutta 1700 kira veriyorum, kontratta tüfe oranında zam yapılır yazıyor 200 liraya denk geliyor aşağı yukarı, sizce ev sahibine ulaşıp ne kadar zam yapacaksın diye sorayım mı, veya 200 lira koyup haber vermeden devam edeyim mi yoksa hiç konusunu açmadan 1700 ödemeye devam edip kendisinin konuyu açmasını mı beklemeliyim?




 
Ses çıkarmadan 1700 ödemeye devam etmeyin çünkü en geç birkaç ay sonra eksik ödediğiniz ayların telafisini toplu olarak isteyecektir.

İletişim en güzeli. Tüfe oranında 200 lira zam görünüyor, diyerek bilgilendirin.
  • chihirovekohaku  (05.10.20 13:13:35 ~ 13:16:29) 
ev sahibiniz belli ki iyi bir insan. doğru olanı yapmak lazım, ulaşın bir rakam üzerinde mutabık kalın. yasal olarak da zaten ses çıkarmasa bile yıllar sonra isteme hakkı var alacağını.


  • prodeq  (05.10.20 13:17:35) 
Kendisinin demesini bekleme, etraftaki kiralar ne kadar bak ona göre maksimum 200 lira olacak şekilde yap, mesela sahibindene girer bakarsın, 1800 görürsün, tercihen 1800 yapıp sebebini sonra açıklarsın.


  • atom karincanin torunu  (05.10.20 13:38:38) 
200 koymaya tamamsan, koyup devam edebilirsin konusmasan bile. Ben olsam "1900 ediyor ama 1800 vermek istiyorum/verebiliyorum, ok midir" derdim. Degistirmemeyi de teklif edebilirsin tabi, kabul etmezse 1800 olsun bari dersin vs.


  • acan99670  (05.10.20 14:07:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.