[]

ekşi sözlük yazarlarının yaptığı iki yüzlülük değil mi?

sözlüğün ilk yıllarında yazarlık yapmış. 10 yıldır da sadece okuyucu biri olarak, Bugün dürümcü paşanın torpille adam almasından sonra oluşan tepkileri okuduğum sırada fark ettim. sürekli muhalefet partilerine sessiz kalıyorlar hiç bir işe yaradıkları yok. işler güçleri goy goy diyen bir çok yazarın aynı durumda kalınca yönetime karşı hiç bir şey yapmadıklarını hatta yapmamayı geçtim. bu haksızlığa karşı duranlara karşı salak salak espri kastıklarını gördüm. peki bu yapılan iki yüzlülüğün daniskası değildir de nedir. sen daha kendi bulunduğun ortamda yapılan bir haksızlığa dahi ses çıkaramıyorsun sonra kalkmış ülkenin tüm organlarını ele geçirmişlere karşı ellinden geleni yapan insanlara çemkiriyorsun bu nasıl bir kafa nasıl bir düşünce yapısı valla kafam almıyor. a dostlar söyleyin yanlış mı düşünüyorum.




 
Sonuna kadar katılıyorum.


  • awareim  (05.10.20 11:43:38) 
sozluk kitlesinden bir sey beklemene uzuldum... sozlugu ne zannediyorsunuz ki, eli klavye tutan herkesin girebildigi bir ortam. bir ozelligi yok. irkci ve cahil comar dolu.

kaldi ki entry silme ya da hesap kapatma gibi eylemlerin ise yarayacagini sanmam cunku eksi'de nitelik degil nicelik onemli. yazarlarin "hit" otesinde bir onemi yok artik. sen ben hesabimizi kapatiriz, 10 kisiyi yazar yaparlar, yine bir sey degismez.
  • der meister  (05.10.20 12:19:38) 
Ben entry lerimi sildim. Sözlük bitmiştir benim için.


  • antihero  (05.10.20 12:21:11) 
Abi kadına çok yüklendiler. Alt tarafı aklımıza düşeni yazdığımız bir internet sitesi ya, bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. Üzerinden para kazanmıyoruz, maaşlı çalıştığım yer değil, bana ekstra bir faydası yok. 2 geyik yapıyoruz, düşüncelerimizi milletle paylaşıp normal hayatımıza devam ediyoruz. Çok önemli bir şey sanki de kadın instagram'dan açıklama yapmak zorunda kalmış :D

Ben kadının yazar olduğunu görünce hiç tepki vermedim. hımm dedim geçtim. ha 1 kişi fazla ha bir kişi eksik ne değişir. Kadın yazar olmadan önce bile ''kanzuk'un evlenmesi'' başlığında bile ufak bir tebrik etmek yerine yaştan girmişler, şişkoluktan çıkmışlar, sonra hiç şaşmaz para meselesini açmışlar. Bence sözlük yazarları iki yüzlü değil ama memlekette ne kadar hayatından keyif almayan, memnuniyetsiz, hayatını sadece internete adamış varsa toplanmış. Oturup oturup milleti kıskanıyorlar.

Kadın belki aktif olarak bile kullanmayacak. genç kadın evlenmiş ve mutlu 2 geyik yapıp gidecek belki. Demedikleri kalmamış.
  • eazy  (05.10.20 12:34:14) 
Ben bu ve buna benzer olaylarda tepki göstermeyen kişiler arasındayım. 15 yıla yakın sözlüğü takip ediyorum, 12 yıldır da yazarım. Webrazzi olayında bile tepki göstermedim. Tepki gösterenlere hak veriyorum ama BENCE genel olarak sözlüğün adil bir ortam olarak görülmesi hatalı.

Sedat Kapanoğlu'nun youtube'daki bi röportajı var.
bkz: www.youtube.com

bunu izlediğinizde göreceksiniz ki ekşi sözlük sedat'ın para kazanmak için kurduğu bir site. adamın şahsi şirketi. istediğini yapmakta da özgür. hiçbir zaman kurumsal bir yapı olarak görmedim. o yüzden kafasına estiği yönde değişiklik yapıyorlar ve bu beni rahatsız etmiyor. umursamıyorum daha doğrusu.

zaten adil bi ortam olsa bi kere gelir dağılımı olur. sözlüğün hitlerinin tamamı yazarların yazıları sayesinde oluyor. adamlar milyon dolarlık şirket oldu ama yazarlara bir kuruşu fazla görüyorlar. hiç öyle bi derdim olmadı şimdiye kadar ama sözlüğün durumu bu.

ekşi şeyler ilk çıktığında bi ağaç ekme olayı vardı, entry başına bi ağaç. o da kaldırıldı artık siteden. çünkü otu boku şeyler'e çıkarmaya başladılar. yok efendim beşiktaş niye yenilmiş. aman ne kadar seçkin bir içerik.

özetle: iki yüzlülük değil. sözlüğü ciddiye almadım hiç. bugüne kadar bir hak iddiam olmadığı için haksızlık olarak da görmüyorum.
  • himmet dayi  (05.10.20 14:25:33 ~ 14:26:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.