[]

Penceremden içeri düşen göktaşı hk.

7. katta oturuyorum, akşamın bir saati takmışım kulaklığı konsantre olmuş çalışıyordum, çaat diye kırdı camı düştü masama, altıma edecektim neredeyse. fotoğrafları ekte. kime haber vermeli, ne yapmalıyım bu konuda acaba?




 
vaay, enteresan bir durum

ama oncesinde yakindaki binalarin catilarinda insaaat, cati isleri vs gibi bir sey var mi? oradalardan sicramis olabilir mi? ciplak elle dokunma bence
  • exlibris  (05.10.20 10:44:30) 
elimi neredeyse hiç değdirmedim, boş bi fanus vardı onun içinde tutuyorum. site 2 blok ve yakın çevresi boş, zaten yüksekteyim etraftan gelme ihtimali düşük. gördüğüm en tuhaf taş dünya dışı olduğu çok belli. ele alınca şaşırtan bir ağırlığı var, sanırım ağır metaller içeriyor.


  • kcbilir  (05.10.20 10:48:35) 
enteresanmıs. nasa gelip türkiyeden gök taşı satın alıyordu bi ara doğu bölgesinde maden arar gibi göktaşı arıyodu insanlar. onların sattığı yerle iletişime geçmek lazım belki satabilirsin.


  • ayin yazari  (05.10.20 10:57:31) 
Hürriyet gazetesine haber verirseniz haber yaparlar sizi herhalde :D

Konudan anlamıyorum o yüzden gerçekten göktaşı mı bilemem, ama öyleyse çok ilginç bi durum gerçekten. Saklayın anlatacak hikayeniz olur ne güzel işte.
  • plutongezegendegilmi  (05.10.20 10:58:25) 
eğer istiyorsan bizim üniversitelerin bölümlerine bağışlayabilirsin, satayım dersende ufak bir parça alıp analiz ettirip evet bu taş dünya dışıdır dediklerinde ilan açarsın sonrasına bakarsın.


  • selam  (05.10.20 10:59:56) 
Facebooktan ankara üni astronomi prof. ethem derman'a mesaj at o da sana muhtemelen bir işe yaramayacağını hatıra olarak saklamanı söyleyecektir


  • freebird5406_2  (05.10.20 11:01:39) 
araştırdığım kadarıyla (salak salak haber siteleri) bu boyutlardaki göktaşları $10k'ya kadar fiyatlarla satılıyormuş, var mı böyle bir şey? lütfen olsun çünkü. ücretsiz izinde boğulanlardanım.


  • kcbilir  (05.10.20 11:01:51) 
2. Fotoda asfalta benziyor. Ayrica, o yukseklikten gelen bir goktasi sadece cam kirmaz, daha fazla zarar vermis olmali.


  • cay sigara  (05.10.20 11:16:30) 
bu konuda fizik bilgim pek yok ama uzaydan düşecek olsa evinize cok daha fazla zarar verirdi gibi geliyo, sadece cam kırılmasıyla kalmazdı. değer konusunda ise kendin araştırmanı yapıcaksın, belki değerli çıkar. ama çıkacaksa da buradan öğrenemezsin değerini


  • monicapp  (05.10.20 11:57:10) 
Leyla ile mecnun'da mecnun'un kafaya düşmüştü ya o geldi aklıma :)


  • antihero  (05.10.20 12:52:50) 
dogruysa, radyoaktivite olabilir, cok gozune falan yaklastirma.


  • durgunfoton  (05.10.20 13:11:03) 
göktaşı gibi durmuyor. üzerindeki yanık izlerine bakarsan bir bölge süngerimsi diğer kısımlar yanıksız ve keskin kenarlı. göktaşı olsa atmosferden geçerken oluşan ısıdan dolayı keskin kenar kalmaması gerekirdi. göktaşlarını tespit edip sınıflayanlar var birkaç detay fotoğraf atarsan sana net yanıt verebilirler.

çevrede taş ocağı gibi patlama yapılan bir yer var mı ? bu daha çok bir yerden kopup gelmiş gibi.
  • orpheus  (05.10.20 14:48:41) 
arkadaşlar 7. kattayım, geldiği cephede en ufak yapı yok boş tarla. asfalt diyen olmuş, o da yok. taş düştüğünde sıcaktı, muhtemelen daha büyüktü ve atmosfere girdikten sonra patladı, parçalardan biri de evime düştü. olay saati gece yarısından biraz sonra.


  • kcbilir  (05.10.20 16:13:38) 
yaa, benim aklima gelen ucaktan falan atilmis bisey olmasin mesela kaka gibi. benzemiyo ama ins. degildir. Ankara'da böyle bisey olmustu cunku baya eskiden.


  • Coma  (05.10.20 16:29:24) 
Bence de astronomlara vs. sorun öncelikle radyoaktivite olasılığından dolayı pek yanaşmayın ama para etmeyebilir de çok ümitlenmeyin.

Lütfen sonucu yazın buraya merak ettim ben de.
  • chicha_v2  (05.10.20 16:40:41) 
redditte sordum gelen ilk cevap

"The surface texture completely rules out a meteorite, unfortunately."

başka birisi daha aynı başlığı açmış
old.reddit.com

"it doesn't look like any meteorite I've ever seen. On the other hand, if a meteorite (let's say the size of a golf ball) passed through your window, it would do a major damage. It may even retain enough heat to cause a small fire, depending on many conditions."

meteor olsaydı görüntüsü linkteki örnekler gibi olurdu demiş
meteorites.asu.edu
  • nahtoderfahrung  (05.10.20 17:07:13 ~ 17:13:03) 
göktaşı olsa bile elinizi dokundurup dokundurmamanız bir şey ifade etmez bu saatten sonra ( yine de dokundurmayın toksik elementlere karşı). evrendeki elementler belli. göktaşı olsa bile büyük ihtimalle demir ağırlıklıdır.

radyasyon varsa da ziyadesi ile etkilemiştir zaten şuana kadar. ama %99 radyoaktif değildir.


astronomi gruplarında araştırabilirsiniz bulunduğunuz şehirde göktaşı hareketliliği olmuş mu. düştüyse bir tek size gelmemiştir.
  • fezagezgini_4  (05.10.20 17:11:51 ~ 17:15:37) 
reddit'e göre meteor olsaydı ortalık yangın yeri olurmuş.


  • duyurukullanıcısı  (05.10.20 20:12:47) 
"The surface texture completely rules out a meteorite, unfortunately."

aynısını yazdık ama bize inanmadın :)

A magnet will be attracted to most meteorites, even stony meteorites, due to their high iron and nickel content. diyor bir dene bakalım.
  • orpheus  (05.10.20 23:28:33 ~ 23:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.