[]

Ssg, neden diger eksisozluk uygulamalarina izin veriyor?

Eksin, eksicep, sukela reader gibi resmi uygulamalara nasil izin veriyor? Bunlar cok eskiden yayınlandığı icin goz yumuyor ve yeni yapilan 3rd party uygulamalari yasakliyor olabilir mi?

Sunun icin soruyorum, ben de bir eksisozluk uygulamasi yapsam, bunu, eksisozluk engel olmadan yayinlayabilir miyim?

Teşekkürler

 
ekşi sözlüğün kendi uygulamasının altında kapalı api var, diğer uygulamalar reverse engineering yapıp bu apiden faydalanmadıkları sürece müsama gösterilir diye düşünüyorum.


  • nahtoderfahrung  (04.10.20 19:32:02) 
Arkadaslar, yanitlar icin tesekkurler ama ben uygulamanin nasil yapilacagini sormuyorum.

Ssg, bu uygulamalardan zarar gormesine ragmen neden izin veriyor? Hala bu uygulamalara izin veriyor mu, yoksa bu 2-3 uygulama ssg goz yumduğu birer istisna mi diye merak ediyorum.
  • cay sigara  (04.10.20 20:43:25) 
İzin vermeme gibi bir opsiyonu yok. Yani engellemesi mümkün değil ya da zor teknik olarak. Dava vs. olaylarını bilmiyorum.

Bir de mesela adblock'u da engelleyebilir, ama engellerse ben siteye girmem. Onun yerine entry'lerin arasına reklam alıyorlar. Yani 3rd party uygulamalardan kaybı o kadar da çok değildir, direkt kör dövüşüne girmek yerine çözüm üretmeye çalışıyorlardır vs. Mesela ben kullanmıyorum ama eksicep olmasa siteye girmeyecek X insan vardır, girecek olanlara google reklamı gösteremiyor (kayıp) ama diğerlerine manuel reklam gösterebiliyor. Sonuç daha kârlıdır muhtemelen.

Yaparsanız yayınlayabilirsiniz, neden olmasın.
  • plutongezegendegilmi  (04.10.20 20:54:15) 
Kayıp yüksek değil artı olarak ssg'nin düşünce yapısı full kapitalist değil, yani digitürk gibi, tv8 gibi.
Uygulamaları kullannalar muhtemelen yazarlar genelde, yazarlar da içerik oluşturanlar olarak bakarsak karışmamak şu düzlemde en mantıklısı olabilir yönetim için. Ek olarak iyi bir uygulama sunmadıkları sürece de kendilerinde hak görmüyor olabilirler biraz :)

  • atom karincanin torunu  (04.10.20 21:15:49) 
İsterse engelletebilir, çok kolay. Uygulama marketine "bunlar benim içeriğimi çalıyor" derse çat diye kaldırırlar o uygulamaları (fair use başka bir şey, fair use demeyin lütfen, burada komple içeriği kopyalamaktan bahsediyoruz) ama öyle bir şey yapmıyor demek ki.


  • hayirsiz  (04.10.20 22:02:36 ~ 22:03:25) 
@hayirsiz, aynen katılıyorum. Ssg, eksisozluk markasını kullandigi icin bile uygulamayi kaldirabilir.

Ya ben ssg nin bununla ilgili bir koşul değişikliğine gittigini hatirliyorum sanki. Bu yuzden merak ettigimden sormustum.
  • cay sigara  (04.10.20 22:37:26) 
Sözlük yöneticilerinin telefonlarında bile bu uygulamalardan birini görürsem hiç şaşırmam :) Belki de o yüzdendir çünkü bazıları resmi uygulamadan daha hızlı ve işlevsel. Mesela Ssg, resmi uygulamada nick'lerin, entry'lerin üstünde olmasından rahatsız olduğunu bizzat dile getirmişti. Son güncellemeyle düzelttiler.


  • halitkin  (05.10.20 00:54:18 ~ 00:55:17) 
sozluk ssg'nin degil ki, kancuk'un.


  • baldur2  (05.10.20 09:38:50) 
uygulamalar, sözlüğü daha aktif tutan şeyler değil mi? niye engellesin ki? facebook'un büyümesini düşün, facebook ben sizin facebook içinde app geliştirmenize izin vereceğim dediğin de olay olmuştu, daha sonra ki oyunlar ile kullanıcı sayısını katladı? yani aslında iyi bişi?


  • selam  (05.10.20 10:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.