[]

Würth Enjektör temizleyici katkı maddesi işe yarıyor mu?

300.000'i geçik dizel otomatik bir aracım var. Arabayı çalıştırdığımda cupcupcupcupcup(?) şeklinde ses geliyor enjektörlerden. Enjektörleri temizletmek yerine öncelikle ucuz yolla halletme yoluna gidip katkı maddesi mi kullansam? Çok fazla şikayet de var(kullanım sonrası panelde uyarı alanlar vs olmuş), fakat çok fazla da memnun kişi var(diğerlerinin doğru kullanımda bulunmadığı iddiasında olanlar vs). Belki de hiçbir işe yaramıyor olay tamamen psikolojik :D

Km yüksek olduğu için de biraz tedirginim, daha önce hiçbir katkı maddesi kullanmadım. Kullanan olduysa yorumlarını öğrenmek isterim.


 
kesinlikle işe yarıyor. bire bir sorununuza çözüm sağlamasa bile sağlayacağı temizliğe ihtiyacınız var.
yetkili satıcısından alın, internette her şeyin sahtesi bulunuyor. onun dışında ürün için güven problemi yaşamanıza gerek yok.
avrupa'da 2000-3000km aralıklarla araca atılması öneriliyor ama maddi açıdan türkiye'de 8-10 bine kadar çıkıyor bu rakam. motorun ömrünü uzatr en kötü :)
daha detay isterseniz mesaj atabilirsiniz.
  • tum haklari saklidir  (04.10.20 17:34:24) 
kuzenim servisçilik yapıyor. her sene kullanıyor. en azından zararı yok. faydasını hissetmese almazdı zaten.


  • sutlu nescafe  (04.10.20 18:57:59) 
bu biraz şans işi. enjektör temizleyici bazen durumu daha da kötü yapabiliyor. enjektörlerin yakıtı atomize ederek silindire püskürtmesi gerekli bunun için de nozzle denilen çok ince deliklere sahip bir uca yakıt büyük bir basınçla pompalanıyor. bu temizleyici baze yakıt hatları içindeki kalıntıları da sökerek enjektörleri iyice tıkayabiliyor ya da tıkanıklığı açıkyor ama uçta yanlış bir profil oluşuyor. yapılan denemelerde temizleyici ile sağlıklı sonuç alınamadığı görülüyor.

en temizi aslında nozzle değişimi. araç 300 bindeyse ve ilk defa enjektör temizleyici etılıyorsa büyük risk. bunun yerine söktürüp temizletin ve kalibrasyon yaptırın.
  • orpheus  (04.10.20 21:47:32) 
500.000'i geçmiş, enjektör arızası veren araçta kullandım. Enjektörden dolayı uyarı lambası yanıyordu ve araç yokuş yukarı çok hantallaşıyordu. Gaz yemiyordu bir yerden sonra. Enjektör arızasını şu anki parayla 3-4 bin lira civarına yapacaklarını söylediler, ben de bundan kullandım. Ama çok bişey farketmedim. Araç çekişinde, performansta veya yakıt ekonomisinde herhangi bir şey hissetmedim.
2013 Hyundai i20

  • etna  (04.10.20 22:46:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.