[]

e ticaret 101_sıfırdan başlamak

merhaba
batıracak az miktarda param var. bunu göze alarak öğrenmek istediğim bir kaç şey var.

fatura kesebileceğim, legal bir mini ticari girişimi yapmak istiyorum.
ailemde, yakınımda çevremde ticaretle uğraşan kimse yok. asıl öğrenmek istediğim şey işin muhasebesel kısmı çünkü en uzak olduğum alan bu.
kağıt üstünde şirket açmak, vergi, fatular vs ile ilgili kimden nereden nasıl destek alabilirim?
gıda ürünleri satacağım. ama dediğim gibi konu satış yapılan malzemeden çok; "profesyonel" satışı nasıl yapabileceğim.

teşekkürler.

 
En doğru bilgiyi bir muhasebeci, mali müşavirden alabilirsin. İlk başta şahıs firması olarak başlarsın. İşler ilerlerse eğer, limited şirkete dönersin.


  • silah taciri  (04.10.20 14:58:10) 
şimdilerde bu işler baya bir kolaylaştı, şirketinizi de online açabiliyorsunuz, muhasebecinizi online tutabiliyorsunuz, faturalarınızı online kesebiliyorsunuz, ürünlerinizi üreticiden deponuza göndermek için kargo firmaları ile online anlaşabiliyorsunuz (burada dikkat etmeniz gereken şeyler var, ölçüler, ağırlık vb. düzgün tartıp düzgün ölçerseniz rahat edersiniz, boyutu 2cm eksik ölçmeniz size binlerce lira maliyet çıkartabiliyor)

şirket kurma; medium.com
Barkod alma; gs1.tobb.org.tr
ön muhasebe; www.parasut.com

kargo için de bir yer vardı ama bulamadım ben, yine de isterseniz www.dopigo.com adresini inceleyebilirsiniz.

e-ticaret nasıl yapılır kısmı ile ilgili eğitim veren yerler var, facebook grupları var vs. onlara da bakmanızı tavsiye ederim.

e-ticaret için önemli olan pazar yeri denilen yerler, amazon, n11 vb. buraların da ayrı ayrı istekleri var yapmanız gereken şeyler var falan, hangi platformda satış yapacaksanız o platformu araştırmanız gerekiyor.


not: e-ticaret yapmıyorum sadece bir ara nasıl oluyor bu işler diye bakmıştım o kadar.
  • selam  (04.10.20 15:25:22 ~ 15:34:25) 
degerli girisimci arkadasim

öncelikle şahıs firması açacaksın
muhasebeci ile gorus
adres olarak kendi evini gosterirsin
su anki fiyatlar iyi bir muhasebeci 550 + kdv gibi bir şeydi
daha ucuza da vardır
o sana programı da soyler masrafları da soyler ve seni yonlendirir her konuda
sadece sana işini nasıl pazarlayacağını söyleyemez

ama sirket kuruldu mu
faturalar online geliyor mailine geliyor
sen de faturanı online kesiyorsun o da kolay

onun dısında sirketi kurarken nelere dikkat etmeliyim
nasıl pazarlayacagim
gibi konularda bana sorabilirsin
  • kingcyrax  (04.10.20 17:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.