[]

Bein sport niye youtube'u kullanmiyor?

Bunlarin dandik sitesini senelerdir cekiyoruz. Her video acilisinda da ses koklenmis zaten, acarken korkuyor insan. Insan gibi niye youtubea yuklemiyor bunlar goruntuleri? Bilmemkac milyon uyesi olur kanalin, bir suru de tik alir goruntu, ozet, videolar. Serie Anin youtube kanalina baktim max 19 M izlenmeye cikmis bir 4 dklik ozet, bt sport, sky sportsun youtube kanallarinda da ciddi izlenme oranlari var. Arsiv olarak da saglam olur hem insan durup dururken acar nostalji yapar. Ciddi gelir getirmez mi bunlar? Lig tv baglatacak adam sanki mac bitsin yarim saat sonra youtube ozetini koyacak en iyisi lig tv baglatmayayim mi diyecek yani:) Bundan mi korkuyor bunlar?




 
Kanallara satıyorlar onun yerine yoksa kanallar almaz YouTube geliri onlar için ne ki


  • olaylar olaylar  (03.10.20 22:49:47) 
@olaylar kanala gene satsın ne olacak? Kanal almazsa keyfi bilir, rating den mahsur kalır. Olmadı 4,5 saat sonra yükle ertesi gun yükle youtube a madem o kadar korkuyorsun, e kendi sitesinden yayınlıyor, kanallar alıyor demek hala


  • freedonia  (03.10.20 23:34:17) 
Onlardaki beyni kuşa taksak kuş ters uçar. Bu yüzden


  • yarey  (04.10.20 00:11:58) 
demek ki öyle 3-5 kuruşa satmıyor kanala ki vazgeçemiyor. bi kere bu zihniyet öyle aç gözlü ki dediğin gibi olsa durur mu sence?


  • olaylar olaylar  (04.10.20 00:15:31) 
@ olaylar bein kendi sitesine atiyor mactan yarim saat sonra falan ozeti, goruntuleri. O sikinti olmuyor demek satin alan kanallar icin, youtube'a konunca niye sikinti olsun?


  • freedonia  (04.10.20 07:05:47) 
15 senedir medya sektöründe çalışan birisi olarak söylüyorum.
Teknik ekibin çoğu zaman eli kolu bağlıdır bu durumlarda
Copyright ekibi, reklam satış ekibi, yönetim ne derse o olur

senin burada aklına gelen bu muhteşem fikir, o kötü dediğin sitenin yazılım ekibinin de aklına gelmiştir, en kötü trafiği yönetmeye çalışan it ekibi söylemiştir.

Hem ek server maliyetine girip, sistemi iyileştirmiyordur yönetim
hem bu tip önerileri red ediyordur
iş dediğin şey, kullanının en rahat şekilde içeriğe ulaşmasını sağlamak değil malesef
en fazla parayı kazanmak.

az para koyuyordur server maliyetlerine
reklam parasını youtube ile paylaşmak istemiyordur
bir de internetten beleş izleyen de az dert çeksin, beğenmiyorsa kutu alsın diyordur
senin gördüğün sorunlar/çözümler zaten biliniyordur yani
hepimizin aradığı muhteşem iş analisti değilsin, yeni fikirler değil bunlar
  • Corc  (04.10.20 08:15:25) 
@ Corc kardes orjinal fikir, ilk benim aklima geldi diye sormadim zaten. Cok bariz bir sey bu, cagin niye gerisinde bunlar diye sordum. Elalem Asya'da Cinde liginin reklamini yapmaya calisiyor, bizimkilerse kendi insanindan bile ligi sakliyor resmen.


  • freedonia  (04.10.20 09:34:33 ~ 09:35:00) 
ulkenin vasatligiyla dogru orantili.

federasyonun da sosyal hesabi yok bile mesela. yil olmus 2021. insan bir lig icin youtube hesabi acar degil mi? ligin resmi bir twitter hesabi olsa fena mi olur? olmaz ama adamlarda bunlari yapacak cap, bilgi, birikim ve vizyon yok.
  • baldur2  (04.10.20 10:22:22) 
bu adamlar anelaka'nın belgeseli için istenen görüntüleri telif hakkı isteyip vermemiş adamlar. vizyon bu yani. ne kadar saklarsak o kadar değerli sanıyorlar. halbuki koy internete tüm dünya izlesin yayıncısı oldugun ligin tanınırlığı bilinirliği artsın ama yok.

sözde dünya derbisi fenerbahce gs maçı. o gün türkiyede böyle maç oynandığını bilen yabancı kaç kişi var dünyada acaba? ama belki koysa dünyada trending'e girecek. vizyon eksikliği
  • ayin yazari  (04.10.20 10:50:43) 
bu bir marketing kararı. milyonlarca kullanıcı datası var, video öncesine bazen anket koyuyor bazen reklam.. herkesten data topluyor ve muhtemelen bunu satıyorlar. futbol izleyen kitleden bahsediyoruz, en ham ve doğru verileri sağlayacak düşük zekalı kitle bunlar. muhtemelen bunun içindir. yoksa adamların aklına gelmiştir elbette böyle bir "hizmet".. uluslararası bir şirketten bahsediyoruz, her boku bilen ekşici kitleden değil..


  • plastic_angel  (04.10.20 13:08:38 ~ 13:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.