[]

Daglik Karabag Azerbaycan'in icindeymis

Ben yarisi Ermenistan'da yarisi Azerbaycan'da kaliyor, sinirin ustunde falan zannediyordum. Azerbaycan'in iciymis meger. Ermeni azinlik varsa var ne yapalim, Almanya'da da bizim gurbetciler var mesela Gelsenkirchen, Koln uzerinde hak iddia edip bombalayalim o zaman :) Isin sakasi neyse Azerbaycan yuzde yuz hakli degil mi?




 
Olayların tarihine bakmak lazım. Türklerin Köln'e gitmesi göçmenlik kapsamında değerlendirilir. Ermeni azınlık belki de hep oradaydı. İş bulmak için o bölgeye vize alıp yerleşmedi heralde.

Olaylara ve tarihe çok hakim olmadığım için kim haklı bilemem ama Köln örneği çok abes.
  • himmet dayi  (03.10.20 13:56:37) 
Azerbaycan tamamen haklı. O bölgede çok Ermeni yaşıyor. Kiliseleri dükkanları ermenice. Ermenistan da bunu kullanıyor.


  • iddaaci  (03.10.20 13:57:13) 
@himmet dayi Koln'u espri olsun diye yazdim sir, biraz mantiga oturtalim o halde, Bulgaristan'daki Turk azinligi bahane edip girelim Kircaali'ye. 600 yil hukum surduk burasi Turk yurdu yasayanlar da Turk zaten diyelim gerci cogu hepsi geldi simdi ama 89larda yapsaydik isgali kabul mu gorecekti yani dunya kamuoyunda


  • speedy  (03.10.20 13:59:13 ~ 14:33:24) 
Ermenistan ve Antik Ermenistan tarihinde Dağlık Karabağ diye bir yer yok esasında tarihi bir bağı yok, misal 1000 sene önce Tarsus bölgesinde bi Ermeni krallığı kurulmuş, öyle benzer bir bağı bile yok, buna rağmen hak iddia edebiliyorlar ama elle tutulur bir yanı yok tabii.


  • angelus  (03.10.20 13:59:59) 
Oha çok garipmiş. Aradaki bölgeden askerler nasıl geçmiş acaba? Azerbaycan'ın da Ermenistan'ın diğer tarafında toprağı varmış, o da ilginç bence (ama daha az ilginç tabii).

Zaten bu Dağlık Karabağ olayında BM, Ermenistan'ı işgalci diye görüyor benim bildiğim.
  • ahm1  (03.10.20 14:00:20 ~ 14:01:01) 
@ahm1 Ermenistan icindeki Azeri topragi da garip tabi. Topraklari degisip, nufusu mubadele yapip anlassinlar iste sanki quantum meaknigi kucucuk ulkeler zaten, resmen zarar ziyan bosa can kaybi insanlik icin


  • speedy  (03.10.20 14:07:28) 
@speedy: nüfus mübadelesi de kötü bir şey. mesela bizim yunanistan ile yaptığımız mübadele eleştiriliyor. sonuçta insanları doğup büyüdüğü topraklardan koparıp hiç bilmediği bir yere yerleştiriyorsun.


  • ahm1  (03.10.20 14:09:36) 
ermenistan isgalci zaten uluslararasi toplum ve bm bazinda.


  • baldur2  (03.10.20 14:09:46) 
Aze hakli. Ermenistan da bence haksizligini farkinda ama diger bazi ulkelerin istegi uzerine durumu devam ettiriyor. Tipki "soykirim" konusunda oldugu gibi.


  • Kittie  (03.10.20 14:12:10) 
Kıbrıs barış harekatına benzer bir durum var sanırım. O konuya da çok hakim değilim ama Kıbrıs Türklerine de benzer şeyler yapıldığı için adaya çıkarma yapmıştık sanırım. Burada bize sorsan biz haklıyız deriz, rumlara sorsan onlar da biz haklıyız derler.


  • himmet dayi  (03.10.20 14:55:03 ~ 14:55:32) 
O harita sadece dağlık karabağ'i göstermiş, o harita ile ermenistan arasında kalan bölge de işgal altında. Artsakh diye bir ermenistan'in dahi tanımadığı bir ülkenin sınırları içinde en.m.wikipedia.org


  • austra  (03.10.20 16:07:23) 
Şu anki durumun haritası şöyle d39raawggeifpx.cloudfront.net


  • austra  (03.10.20 16:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.