[]

Bankaya her ay milyon TL koysam

Muhtemelen de şubenin en yüksek 5 mevduatindan biridir desem şubeden bir kutu çikolatadan başka ne alabilirim?
Farazi bir sorudur.



 
bir bankacı arkadaşım bir devlet bankasında büyük parası olan bir adamın parayı başka bankaya almak istediğinde ford fiesta hediye ettiklerini söylemişti. bankalar büyük miktarların kendilerinde olması için bazen ekstra hediye vs. verdiklerini söylemişti.


  • mikahakkinen  (02.10.20 16:59:42) 
Bankadan bildiriyorum eğer çok çok zor durumda bir şubede değilse 1 milyon mevduat para değil maalesef. Ama kodaman müşterilere yurt içi yurt dışı konser biletinden, loca biletine, tatilden, yıl başı bayram vs. hediyesinden, kiralık aracı ücretsiz vermekten, uçak biletinden vs. aklınıza ne gelirse hediye gidiyor.

Sırf mevduat olarak düşünmemek lazım tabi, çünkü dediğim gibi bir milyon günümüzde para değil biz fakiriz :)) Bazı müşteriler var adamın 5 milyonu var ama opsiyondu, yurtdışı pay senedi işlemiydi vs. yüksek kar marjlı işlem yapıyorsa o da kodaman sayılır.
  • koskoca kirpi  (02.10.20 17:11:43) 
@koskoca kirpi

Merak ediyorum, ne kadar mevduat hesabı için bankalar uğraşıyor, müşterinin peşinden koşuyorlar ? Bunun TL ve döviz için farklı miktarları var mı, nedir bu işlerin olayı ?
  • burka  (02.10.20 17:39:51) 
@burka Şubesine göre değişir. Misal bir taşra şubesindesindir ya da ufak bir şubede 1 milyon için deli divane olurlar peşinde, ama misal dolu doymuş bir şubedir gayet olağan karşılarlar. Örneğin ben bir şubeye denetime gitmiştim bir müşterinin 10 küsur milyon mevduatı vardı, Şube müdürü o paraya onun nazını derdini çekemem deyip mevduatına düşük faiz öneriyordu adam gelmesin diye çünkü çok sorun çıkarıyor çok pazarlık yapıyormuş :) Ya da dediğim gibi adamın parası nispeten azdır ama şubeye yüksek getiri getiren işlemler yapıyordur o da kıymetlidir. Yani şubede o an ne eksikse ne en çok para getiriyorsa ne önemliyse onu veren müşteri daha kıymetli oluyor. Bunun bir formülü yok.


  • koskoca kirpi  (02.10.20 17:46:21) 
Bankanın şube sıralamalarını görüp şubeye göre bir miktar düşünmek gerek. 1 milyon veya birkaç milyon tl ile kurumsal şubeye değil imtiyazlı, normal müşteri bile olunmaz. Ama birçok ilçede, yeni açılmışsa, üniversite şubesinde vs dediğiniz olur gibi.


  • owaki  (02.10.20 21:35:50 ~ 21:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.