[]

trafikte yol verme

araç kullanmıyorum o yüzden bilmiyorum. bu tam olarak nedir? bir araç sağ şeritte giderken arkadan bir araç yaklaşıyor ve kendisi geçene kadar öndeki aracın sol şeride geçmesini mi bekliyor? bu yol vermek? neden kendi sollamıyor?

diğer taraftan bu bir sorumluluk mu? öndeki araç yol vermeli mi? sol şerit uygun değilse ne yapacak?


 
İngiltere ve Kıprıs'ta değilseniz tam tersi.


  • boray eris  (02.10.20 12:32:03) 
Sağ şeritte giden sürücünün yol vermesi teknik olarak mümkün değil.


  • angelus  (02.10.20 12:34:08) 
şeritleri soldan sağa olarak hızlıdan yavaşa giden limit çizgileri olarak düşünebilirsiniz. en solda yavaş giden hızlıya yol vermek için yavaş şerite geçmez zorundadır, yol vermezse selektörü yer bir de küfür yer. bak sinirlendim şimdi.


  • marlonbranda  (02.10.20 12:37:14) 
Bana bir kere bir tır öyle yaptı, ben sol şeride geçip yol verene kadar tamponuma dayanıp selektör yapmak suretiyle taciz etti. Mümkün ama normal değil.


  • pati  (02.10.20 12:40:23) 
yanlış yazmışım. trafiği olduğu gibi düşünün. soldan akıyordu sanırım. burada yol isteyen mi suçlu yoksa vermeyen mi?


  • black mamba  (02.10.20 12:42:39 ~ 12:43:32) 
Trafik soldan akıyorsa en sağ şerit bizdeki sol şeride tekabül ediyor işte, o şerit önündeki aracı geçmek için kullanılır normalde seyahat için değil, adam önündekini geçip uygun bir anında da kendi şeridine geçecekse arkadaki eleman yol isteyerek taciz ediyor demektir, arkadaki hatalı; yok eğer öndeki araç sağ şeridi seyahat için kullanıyorsa ve arkasında kendisinden daha hızlı gelen biri varsa ve diğer şerit müsait olduğu halde yol vermiyorsa, öndeki hatalıdır. Şimdi olay nerede geçiyor trafiğin sağdan ya da soldan aktığı ülkeler için durum farklı, bu cevabım soldan akan trafik için ama Türkiye'de sağdan akıyor mesela, kafa karışıklığı olmasın.


  • angelus  (02.10.20 13:01:07) 
@angelus yanlış yazmışım sanırım. türkiye gibi sağdan akan bir ülkede merak ediyorum.


  • black mamba  (02.10.20 13:05:08) 
Öndeki araç trafiğin akışını bozmayacak bir hızda seyrediyorsa arkadaki sürücü hatalı fakat işin içine tırlar kamyonlar vs girince iş biraz değişiyor zira üçe bölünmüş yollarda tırlar orta şeride sadece sollama yapmak için girebiliyor sürekli gidemiyorlar, manevra kabiliyeti kör noktaları araçlarının fiziki yapısı vs derken sollama yapmak yerine yol isteyebiliyorlar, böyle bir durum da var.


  • angelus  (02.10.20 13:50:09) 
türkiyede yazılı kurallar geçmez. trafiğin içinde kendi raconu adabı vardır. arkadan gelen araç preminyum araçsa yol vermezsen tr de sıkıntı olur. hızlı geliyorsa da bu böyle. insiyatif arkadan gelende çok saçma ama böyle.


  • mikahakkinen  (02.10.20 17:02:13) 
şeritlere baktım. sanırım en sağ şerit zaten yavaş gidilen şeritmiş. ben en sağ şeritte de yol isteniyor sandım. o zaman sadece orta ve sol şeritte mi yol isteniyor? en soldaki şerit en hızlı gidilenmiş. en sağdakinden yol istenmez sanırım.

o zaman şöyle sorayım. en sol ve orta şeritte giderken yol vermeyen mi suçlu yoksa isteyen mi? en sağdakinde de kimse yol istemez sanırım. değil mi?
  • black mamba  (03.10.20 16:29:20) 
En sol şerit sollama şerididir orada sürekli seyredemezsin sollamaya çıkarsın işin bitince orta şeride geçersin, bu işlem bitene kadar da kimse senden yol isteyemez. Trafik kuralı bu. Ha ama sen bana ne ya ben sol şeritten gidiyorum dersen arkada senden daha hızlı olan araca yol vermek zorundasın, bu da trafik raconu. İlkinde arkadaki hatalı ikincisinde ikiniz de hatalısınız. Neden? Çünkü sol şerit sollama şeridi.

Orta şeritte trafiğin seyrini bozmadan uygun bir hızda gidiyorsan kimse senden yol istemez öyle bir hakkı yok, ben bugüne kadar orta şeritte yol isteyen de görmedim zaten istiyorsa da haklı bir yanı yoktur muhtemelen. Yani sen otoyola çıktın hız sınırı 120 km/s %10 da toleransı var, sen orta şeritte 60 km/s ile gitmiyorsan kimse sana selektör yapmaz. Ha desen ki 60 km/s kurallara aykırı mı? Değil. Asgari hız sınırı değişmediyse 40 km/s sanırım ama 40'la gideceksen de sağ şeritte git.
  • angelus  (03.10.20 16:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.