[]

Apartman kapısına bırakılan resmi zarfın açılıp yere atılması

bir kamu kurumundan adıma postayla bir zarf geliyor, büyük olasılıkla dış kapının girişine bırakılıyor. üstünde normal olarak ismim de yazıyor. bunu apartman yöneticisi binanın hemen girişinde kapının arkasında açılmış ve buruşturulmuş olarak yerde görüp bana haber veriyor.

veriler:

1. uzun yıllardır bu binada oturuyoruz ve kimseyle en ufak bir husumetimiz olmamıştır. olaylı bir yer de değil, sakin bir yer genel olarak.
2. bir büyükşehrin sosyo-ekonomik olarak alt düzeyde sayılabilecek bir ilçesinde yaşanıyor. ikamet edenlerin genel olarak eğitim ve gelir düzeyi düşük. bizim de ilk başta düşüktü ama şu an bizim eve giren para, buraya taşındığımızda eve giren paranın reel olarak 5-6 katı falandır. şimdi ev bakıyor olsak tercih edeceğimiz bir yer değil yani.
3. genel olarak oturanlardan genç sayılırım ve yakın zamanda fena olmayacak bir paraya araba aldım. kesinlikle lüks bir araba değil, sıradan bir c hatchback ama bu bölge için biraz pahalı.

iki ihtimal var: ilki iyimser ihtimal. bir çocuk ya da gözleri iyi görmeyen biri yanlışlıkla yaptı. ikinci ihtimal, biri gıcıklığına yaptı. ben aşırı sinir oldum bu duruma. hiçbir zaman hava atan ya da birilerine üstünlük taslayan biri olmadım, ailemden kimse de olmamıştır. ama bu araba olayının üstüne olması beni kuşkulandırdı. siz ne düşünüyorsunuz? taşınmak mı lazım yavaştan?

 
3. ihtimal komşuların meraklılıkla haysiyetsizliği harmanlamış olmaları.


  • pass  (01.10.20 23:50:57) 
sırf onlardan zengin görünüyorsun diye niye gıcık olsunlar ki sana, büyükşehirin en fakir semtinde bile bahsettiğin tarzda araba zenginlik göstergesi sayılmaz; en kötü 5 km ötede görüyordur aynısını.

benim başıma böyle bir şey gelse aklıma hiç bu tarz bi sebep gelmezdi valla, şaşırdım soruyu görünce; üstünlük taslamayan biri için fazla cüretkar bir bakış açısı olduğunu söylemem lazım.

önemli olabilecek bir zarf olduğu için ya meraklı biri yapmıştır ya da bir şekilde kendinin sanıp açmıştır. çocukların yapmış olma ihtimali de var.
  • Bruce  (02.10.20 00:16:00) 
buyuk ihtimal cocuklardan biri yapmistir da dusundugun seylere bakilirsa senin ordan tasinma vaktin gelmis kardes..


  • cooperr  (02.10.20 00:24:33) 
Ben, evde oldukları halde uzun süre kapının önünden alınmayan ekstrelere filan gıcık oluyorum. Her gün o kapıdan giren adam almıyor postasını. Uzun sürede gerçekten uzun yani 6 ay filan. Bir gün sinirlenip hepsini yok ettim. Acaba böyle bir operasyon mu yapılmak istendi ?

Ama yeniyse hoş değil tabi
  • infernalcadre  (02.10.20 12:04:00) 
bu zarf yırtma işi meraktan ya da sırf piçliğine en tahmin edemeyeceğiniz insanların bile yapabileceği bir şey.
arabadan maaşa neler düşünmüşsünüz ilginç.

  • not dark yet  (02.10.20 12:18:13 ~ 12:18:45) 
Biz okula bile gitmezken apartmandaki çocuklar zarfları kesip şekiller yapmıştık evdekiler o zarfları atıyor nasıl olsa diye. Meğer faturaymış :)
Çoluk çocuktur takmazdım ben olsam

  • cilekli pasta  (02.10.20 13:24:48) 
Genelde insanlar meraktan bunu yapıyor. Birisine karşı dava açılmış olması, icra takibi başlatılmış olması dedikodu hot topic'leri. Zarfı açıp "aaa signore'ye de mahkemeden, tapudan vs. şöyle şöyle yazı gelmiş" demişlerdir. Özellikle yaşlılardan şüphelenebilirsiniz. Babamı aynı şeyi yapacakken zor durdurdum :) Çok da taşınmayı gerektirecek bir şey değil.


  • wish i could find a way to disappear  (02.10.20 18:35:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.