[]

Kendi Mesleğinden Kopuş ve Girişimcilik

Bir 5-6 ay önce online vintage kıyafet satmaya başladım. İlk başlarda ayda 2-3 sipariş alıyordum ama her ay siparişleri arttırmayı da kafama koymuştum. Nitekim her ay siparişleri arttırarak en son Eylül'de 11 ürün sattım. (başta uk,abd) Şu anda elimdeki kar çok değil evet ama ürün sayısı ekledikçe ve kar marjı yüksek ürünleri koydukça bunu da arttırım diye düşünüyorum. Şu an özellikle black friday ve christmas'a hazırlık yapmaya ve toptancılardan daha çok ürün almaya çalışıyorum. Özellikle ekim-aralıkta iyi bir kitleye ulaşabilirim gibi gözüküyor.

Bu arada asıl mesleğim moda tasarım ama şu an bulunduğum ülkede yani ingilterede ben bir türlü mesleğimi yapamadığım için kendi kendime böyle bir işe giriştim. İşler büyür mü mesleğimi özler miyim bilmiyorum ama aklıma gelen alternatifleri denemekten başka yapacak bir şey de kalmamıştı elimde. Bu süreçte seo, marketing, müşteri ilişkileri gibi bir sürü alana da dahil oldum ve çok da fazla şey öğrendim. Müşterilerden çok güzel geri dönüşler aldım. Hatta repeat buyerlar gelmeye başladı. Ama tabi bu iş patlarsa elimde 150-200 ürünle naparım bilmiyorum ve korkuyorum. 10 yıl sonra napıyor olcam onu da bilmiyorum. Yani al sat yapmak bir noktada beni köreltir mi diye de düşünüyorum. Mesleğimi bir yandan özlüyorum ama bir yandan bu işi de çok sevdim. Genel olarak tedirginliğimi sizinle paylaşmak istedim belki fikirlerini paylaşmak isteyen olur diye.


 
Tebrikler. Başarılar dilerim. Bu tür azim hikayelerine çok saygı duyuyorum. Patlarsa da peyderpey satarsın bir şekilde. Gerekirse götürüp Kadıköy’deki falan esnaflara ya da illa elden çıkaracağım diyorsan pazarcılara bile toplu olarak satmayı deneyebilirsin. Ama eminin patlamayacaktır elinde.


  • pass  (01.10.20 16:28:57) 
Her gün saatlerinizi alan bir iş değilse bence devam edin. İşinizi yapabileceğiniz fırsatları aramaya da devam edebilirsiniz. Korkunuz varsa 200 ürün yerine 100 ürün alın. Duruma göre kapasitenizi artırırsınız.


  • dissendium  (01.10.20 16:36:36) 
Kendi mesleğiniz yanında e ticaret konusunda da tecrübe kazaniyormussunuz gibi düşünün. Yani baktınız kendi isiniz yürümüyor, belki bu alanda bir iş bulmaniza vesile olur.


  • elorelia  (01.10.20 17:03:46) 
Aslında yaptığınız iş ve mesleğiniz arasında çok da fark yok. Normal yani devam. Az ürün almaya çalışır ilerde kendiniz fasonculara ürettirirsiniz. Bu sayede ikisini de yapmis olursunuz


  • optimistbakunin  (01.10.20 17:14:28) 
İş anlamında ben de bir sorun görmüyorum. Hali hazırda moda tasarımı yapıyormuşsunuz.

Siz hazır olan kıyafetleri mi satıyorsunuz?
Eğer öyleyse arada bir tane kendi tasarımınızı da yapıp satabilirsiniz diye düşünüyorum zaten bildiğiniz bir iş çok zor olmasa gerek ilgi çekici olabilir.
  • respect  (01.10.20 17:28:41) 
Girlboss dizisi olmus bu ya :))

Kendi mesleginden uzaklasmamissin ki basligi gorunce doktordun da cafe actin birakip sandim :/ kendin de kiyafetleri donusturebilirsin toptancidan aldiktan sonra. Kendi moda gozunu de katmis olursun.
  • hindistan cevizi  (01.10.20 17:38:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.