[]

Kasko firmamdan odeme alamiyorum ne yapmaliyim?

Merhabalar,

Aracim calindi ve calinti dosyasi acildi. Daha sonra arabam Polis tarafindan parcalanmis bir sekilde bulundu. Arabanin parcalari su an savcilik gozetiminde.
Bu sefer Aksigorta bana pert dosyasi acti.

Simdi aracin degerini talep ettigimizde Aksigorta ve acentem, arac parcalarinin sigorta firmasi tarafindan teslim alinmadan bir odeme gerceklestirelemeyecegini belirtiyor.

Aracimin parcalari savciligin gozetiminde. Suclular yakalandigi icin sorusturma devam ediyor. Benim parcalar uzerinde incelemeler bitmeden teslim edilemeyecegini soyledi bana savci.

Savciligin inceleme islerini bitirmesini mi beklemem gerekiyor? Yoksa Sigorta firmam ve acentem tarafindan oyalaniyor muyum? Ben aracimin ucretini nasil alabilirim? Sigorta firmasi her seferinde bir yasal bahane uretiyor ve oyaliyor.

 
araç alınacak. Servis araç için masraf çıkaracak. Sonra pert kararı verilip araç sigorta firması tarafından ihaleye çıkarılacak ihalede ne kadara satılırsa kalanı sigorta şirketi diğer kısmı ihaleyi kazanan ödeyecek. Pertte işleyiş budur.


  • goodman  (01.10.20 10:23:58) 
Pert ve hurda proseduru ayri. Aracin perte ayrilmasi sanilanin aksine onarilarak tekrar trafige cikabilecegi anlamina geliyor. Hurda onayi verilirse (exper raporu ile olur. Teslim alinmasa bile belki Exper inceleyebilir) arac trafige cikamaz. Bu durumda sigorta sirketi aracin 2.el rayic bedeli neyse onu odemek zorunda. Bu policenizde de yaziyor olmasi lazim.

Asla sigorta sirketinin yonlendirmeleriyle yetinmeyin, kendi arastirmanizi yapin. Anlasmazlik durumunda sigortanin gonderdigi ismini tam hatirlamiyorum ama muvafakatname gibi belgeleri imzalamayin.

Sigorta tahkim komisyonunda dava acabilirsiniz. Daha hizli sonuclanir. Yasal faiziyle birlikte avukat tutarsaniz vekalet ucretini de sigortaya odetebilirsiniz. Sigortacilar ne anasinin gozudur. Onkari gelin bana sorun.
  • Kirmizibavul  (01.10.20 10:51:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.