[]

Eve VPN yapmak

Evde 2-3 servis çalıştıran ufak bir sunucum var, dışarıdan buna (ve evdeki diğer şeylere) erişmek için VPN ayarlamak istiyorum.

Seçenek çok gibi, en pratiği nedir? Uğraşan var mıdır?

* Gerekirse statik IP alabilirim.
* AWS'te biraz kaynağım var, oradan dolanabilirim, mantıklı mı?
* "Paralı çözüm al hiç uğraşma." - Bizimkiler engellerse ortada kalmayayım?

Teşekkürler

 
fikir vermesi açısından:
www.youtube.com

  • Bruce  (30.09.20 23:31:04) 
Tam olarak ne yapmak istediğiniz anlayamadım, üçüncü maddedeki "bizimkiler" kim, neyi engelliyorlar? orada kafam karıştı. Evdeki sunucunun üstüne statik ip + OpenVPN kursanız kim neyi engelleyebilir ki?

Yani dışarıdan eve ulaşmakta bir sorun yok. Ama dışarıdan eve, oradan da tekrar dışarıya ulaşmak için bir VPN kurmak istiyorsanız hiç umutlanmayın derim, çünkü upload hızlarımız çok düşük. Anonimlik de sağlamaz. Onun için ExpressVPN falan kullanmak daha iyi olur bence.
  • plutongezegendegilmi  (30.09.20 23:58:40) 
aws olur, digitalocean olur, herhangi bir vps de olur.

ben digitalocean üzerinden bir süre vpn kullandım. oldukça iyiydi. openvpn kullanıyordum.

fakat benim anlamadığım evde kullandığınız sunucuyu dışardan alacağınız vps'e bağlayıp vpn ile mi bağlayacaksınız çözemedim.

bazı paralı çözümlerin türkiyede engellediği haberleri çıktı. hatta geçenlerde bir vpn servisi daha engellendi. ExpressVPN ve diğerleri bir sonraki kurbanlar olabilir.

VPN tavsiyesi isteyenlere her zaman önereceğim tek şey kendi VPS'niz üzerine bir kendi VPN'nizi kurmanız.
  • false pretension  (01.10.20 00:12:48 ~ 00:13:06) 
@pluton: medya sunucu, kendimce bir şeyler yaptırıyorum docker falan.
"bizimkiler" dediğim devlet, VPN sağlayıcılar engelleniyor, paralı çözümler mantıklı olmayabilir diye düşündüm. statik ip + open vpn aklımdakilerden biri evet.

dışarıdan eve gelsem yeter.

@false: evet detaylı anlatamamışım, ben evdeki sunuya SSH yapabileyim web arayüzünü göreyim yeterli. bunun üstünden dolanıp tekrar internete çıkmak değil amacım.
  • celeron 300a  (01.10.20 00:23:50) 
asus dsl n14u ve dinamik dns ile eve vpn yapabiliyordum eskiden. asusun güncel modemlerinde de bu özellik vardır herhalde.


  • inheritance  (01.10.20 10:22:03) 
Ben geçen hafta denemek için Google Cloud üzerinde bir makinaya openvpn kurup bağlantı sağladım gayet iyiydi. Bir ücreti var ama Google 300$ kredi veriyor onu denedim, vpn için bu kredi uzun süre gider çok az bir maliyeti var.


  • burka  (01.10.20 11:02:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.