[]

Xiaomi robot alayım mı?

Selamlar.

Şunu almayı düşünüyorum ben ne dersiniz? Max buralara çıkabilirim gibi. Tecrübe edeniniz artısı eksisi farklı önerisi olan var mı?

www.gittigidiyor.com

Tşk.

 
Ben vacuum mop pro ve roborock s5 max arasında epey bir araştırma yapıp s5 max aldım.

Muhtemelen mop pro da yeterdi ama robot süpürge tecrübesi olan birkaç kişi mop pro ile uygulama bağlantı koplmaları, wifi kopmaları yaşayabileceğimi ve daha düşük kalite malzeme kullanıldığı için sağa sola çarpınca sensör ve plastiklerin zarar görebileceğini söyledi.

S5 max'i 2 haftadır kullanıyoruz. Çok beğendik.
  • lancelot du lac  (30.09.20 19:48:49) 
geçen hafta aldım ben de bundan kıl tüy için. mop olayını kullanmadım ama.

tek sorun çekiş gücü süper değil ama turbo modu var da bilmiyorum belki o daha iyidir. robot süpürgelerin daha alması gereken yol var ama ben sıkıntı yaşamadım.
  • passion rules the game  (30.09.20 19:50:13) 
bende var, oldukça memnunum günde iki defa çalışıyor ve paspaslıyor, paspasından çok bişi bekleme, vileda ile yaptığımız gibi bir paspaslama yapmıyor. nemli bir bezle siliyor sadece, ilk önce sen iyice bir evi temizleyeceksin ardından alet temiz tutmaya devam edecek. yerdeki leke vs. gibi şeyleri çıkartmak gibi bir olayı yok. tüm olayı yerdeki tozu nemli bezle toplamak.

süpürme kısmında, tüm evi düzenli süpürmede bir defa, belirli bölgeye gönderdiğinde de 3 defa üzerinden geçiyor, aldığı kadarı ile artık. kir sensörü yok diye hatırlıyorum.

halı sensörü var mı ondan da emin değilim, yani paspaslama modunda halıya çıktığında paspaslamayı durduruyor mu emin değilim, halım yok. saçaklı halısı olanlarda sıkıntı olabiliyormuş, saçaklar fırçaya takılıyor falan.

yukarıdaki konuları kendin araştırmanı tavsiye ederim.

köşelerde hafif bişiyler kalabiliyor dairesel yapısı nedeni ile ama her gün çalıştırınca çok sorun olmuyor, eviniz hali hazırda temizse, temiz kalmaya devam ediyor.

sıkıntısı var mı? bazen bişiylere takılabiliyor (bu biraz evinizdeki eşyalarla alakalı, bende gitar sehpalarına takılıyor mesela, ona göre yeniden dizmek durumunda kaldım ama problem değil pek) bir süre kendini kurtaramazsa hata verip kapanıyor (telefona notification geliyor)

biraz daha düzenli yaşamayı da gerektiriyor, eğer çoraplarını, tshirt'ünü salonda yere atıyorsan ertesi gün süpürgeye takılabiliyor, (çamaşır telinden düşen çorabımı parçaladı), yerdeki şarj kablolarını (uçları boşta olduğu için) içindeki fırçaya dolayabiliyor. (yerden kablo geçmesinde sorun yok, ince kablonun ucu açıktaysa çekiyor, sonra takılıyor ona, o kablodan da pek hayır gelmiyor sonradan)

@passion, @the real,
temizliği, çekim gücünden ziyade fırçaları ile yapıyor, çekim gücü sadece fırçadan depoya kadarki mesafeye çekmek için gerekli, o mesafede 1.5/2 cm. elektrik süpürgelerinin daha güçlü olması, süpürgenin ucu ile deposu arasındaki mesafenin fazla olmasından. tabii birde hava çıkış konusu var, daha güçlü çekim aynı zamanda daha güçlü hava boşaltımı demek, robot her haraket ettiğinde önündekini toplarken arkasındakini daha uzağa itmesine neden olur bu. çekim gücü düz zemin için yeterli, halıda belki biraz daha fazla olsa daha iyi olurdu dedirtebilir. dediğim gibi halım yok

ben her gün 2 defa çalıştırıyorum, 4/5 günde deposu dolacaktır benim evim için. (cam pencere sürekli açık birde kedi var) bu nedenle her gün deposunu temizliyorum ama bir dakika falan sürüyor zaten.

paspaslı deposunun çalışmadığı zaman damlatma tehlikesi var (damlatmıyor ama ya damlatırsa ihtimali), bu nedenle işi bitince çıkartın diye uyarı veriyor, benim evi paspaslarken suyun nerede ise tamamını kullandığı için ben pek çıkartmıyorum, sadece şarj ünitesinin oraya ince bir parça metal koydum (bilgisayar kasasının yan kapağı ;) ) hem nemli bez zeminle temas edip parkeyi şişirmesin, hemde damlatırsa sorun olmasın.

ileriye doğru da eğer eşya değiştirirsem yeni ev eşyası alırsam 10 cm yükseklik olmasına dikkat edeceğim. şimdiye kadar aldığım en iyi aletlerden biri diyebilirim kendi adıma.

edit: temizliğe üşenen birisiyim, bana kalsa 6 ay süpürmem paspaslamam.
  • selam  (30.09.20 21:05:19 ~ 21:09:12) 
ben aldim bu urunden max butce buysa al gitsin. hicbi sey olmasa surekli acip temizleyebilecegin icin temizligi muhafaza ediyor. emis gucu zayif gibi gorunse de iyi toz topluyor sadece silme mevzusu cok elzem degil +trendyolda 3000 falan bu urun ama taksit dusunuyosan hb iyidir


  • ala09  (01.10.20 00:42:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.