[]

Döküm Üretim muh. hakkinda

Meralurji malzeme muhendisiyim. Celik konstruksiyon isinde kalite sorumlusuyum 2.5 yildir. ilk isim. simdi bir dokum firmasindan muhtemelen uretim muhendisligi ooldugunu dusundugum bi pozisyondan is gorusmesine cagirdilar. simdi maas sartlar falan gectim de, herkes gozumu korkuttu bi cevremdeki. surekli mesai olur sabah aksam girisin cikisin belli olmaz gibisinden. oyle arada sirada mecburi olan mesailere takilmamda haftanin uc gunu mesaiye kalacaksam da isime gelmez tabi.

sorum su, bu tarz yerlerde calisan varsa durum nedir, gercekten boyle mi?

tesekkurler.

 
Alüminyum ekstrüzyon firmasında üretim mühendisiyim. Mesai durumu çok olmaz fakat üretimde insanlar ile uğraşmak çok zor, humanist biri olarak girdiğim işten insanlardan nefret eder duruma geldim :)
Kendini geliştirebilirsin döküm sektöründe, teknik olarak kendini doldurabilirsin ama üretimde her şey belli standarta oturduğu için bir yere kadar olur diye düşünüyorum.
Sağlık açısından zehirli gazlar soluyacaksın, sigara içmeyen bende akciğer zarımda kalınlaşma çıktı, doktor havada süspansiyon halinde olan asbest tozlarının etken olabileceğini söyledi.
Maaşı eski işinden iyiyse bir basamak olarak kullanabilirsin
  • mcgrain  (30.09.20 18:38:40) 
demir çelik üzerine bi yere gitmiştim görüşmeye. aynen öyle. adamlar bana 2 sene sonra yazın evlenicem diye izin isteme bozuşuruz seninle demişlerdi. mekanikçi olarak gidecektim. ağır sanayinin en ağırı olduğunu farkettim. içerde mühendisten tut mekanikçilere, işçilere kadar hepsi kapkara geziyordu.

fabrika türkiyenin en büyüklerinden, resmen çatı var duvar falan yok öyle acayip bi yerdi. ulan ben nereye geldim dedim. maaş da aldığım maaş ile aynıydı.

bu tarz işletmelerde dur durak olmuyor, nonstop çalışılmak zorunda. buradaki mühendisler öyle odada oturup iş takip etmek yerine işletmede direkt olarak herşeyin içinde oluyolar. zor yani ben şahsen pek tavsiye etmem öyle 3 katı maaş farkı falan yoksa. bir sürü de işletme gördüm çalıştım ettim. gemilerde 50 derece sıcakta makina dairesinde çalıştım mesela kaç sene o bile bu döküm demir çelik olayları ile yarışamaz bile.

aluminyum ekstrüzyon firmasında çalıştım, o da türkiyenin en büyüklerinden. demir çelikle kesinlikle kıyas edilemez. tamam tempo yoğun olabilir de, aluminyum kütüğü fırına atıp ısıtp kalıp takıp basıp gerdirip kesip atıyorsun. ordan çıkar ya sevkiyata gider, ya üzeri kaplanır, ya eloksala girer, veya mekanik işleme gider işlenir eder, kesilir delinir kılavız çekilir, kumlanır falan da demir çelik çok fena.

demir çelikte dev dev kazanlar her taraf ateş kıvılcım toz toprak. döküm dersen o da öyle hep eritme kor halinde metaller
  • hem şişko hem deli  (30.09.20 20:36:46 ~ 20:42:03) 
Ben, konstr. Malzeme + Imalat bölümü mezunu mühendisim. Okul biteli 20 yıl oldu.

Hic unutmam stajlardan biri için dokumhaneye 1 ay gitmem gerekiyordu. Adi büyük olan bir tanesi kabul etti.

Gittim ilk gün beni imalatın başındaki mühendise gönderdiler. Muhendis beni gördü ve dedi ki; defterin , kitabın ne lazımsa hazırla ben imzalarım ama asla ve asla böyle bir ortamda çalışmani istemem, kendine başka bir yol seç kesinlikle dedi.

Ben zaten 2.sinif öğrencisi olarak o mühendisi gördüğümde hayallerim yikilmasa da bayagi bir darbe almisti.

Ayrica bu bana ozeldir , ben kapali, daimi ofis, yeralti gibi yerlerde vé cok tozlu yerlerde calismamak icin hep ugras verdim.

Tabii bunlar secme sansi varken yapilacak tercihler olup , issizlik kismini hic dusunmek istemem.

Neyse lafin kisasi, arada bir cikip nefes alabileceginiz, yarim saat temiz havada yuruyus yapabileceginiz , gunesi ve ruzgari hissedebileceginiz ve toz, agir metal, kimyasal solumayacaginiz islerde calismanizi cani gonulden dilerim.
  • Filinta61  (30.09.20 21:15:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.