[]

laptopa bağlanan monitörün bulanık göstermesi

merhaba, laptopa monitör bağladım da çift ekran kullanmak için. ek monitör biraz bulanık gösteriyor.driverları yeniledim.bu arada girişi vga ile yaptım.nasıl düzeltebilirim bu durumu?
teşekkürler cevapları için bu arada şimdiden.



 
www.lagom.nl

Su sayfadaki gri resme bakinca normal gozukuyor mu yoksa uzerinde bozulmalar oluyor mu? Oyle ise monitorun clock/phase ayarlari analog sinyal ile uyusmuyor olabilir. Monitorun kendi ayarlarindan duzeltilebilir. Eger mumkunse HDMI gibi bir dijital sinyal ile deneyin, bu sorun olmaz.
  • Haldamir  (30.09.20 16:03:17) 
Monitörün desteklediği maksimum çözünürliğe getirin ayarı. Full HD monitör ise ayarlardan monitör 1920x1080 olmalı. Ancak laptop muhtemelen bu ayarı desteklemediği için ya iki ayrı ekran gibi kullanacaksınız ya da sadece ikinci ekran seçili olmalı.

prnt.sc
  • himmet dayi  (30.09.20 16:04:28) 
Monitör son model bile olsa VGA maksimum 480p görüntü aktarabilir.


  • diyanet takvimi  (30.09.20 16:04:49) 
Bir de bilgisayar cok eski ise VGA ile yuksek cozunurlukte videoyu desteklemeyebilir ama modern bilgisayarlar VGA ile rahatlikla FullHD cozunurluk aktarabilir, 480p ile limitli degil yani.


  • Haldamir  (30.09.20 16:24:15) 
@Haldamir o gri ekran normal de sayfayı aşağıya indiriken çizik çizik oluyor.bu arada laptop biraz kötü sayılır.monitör baya eski.
@himmet dayi dediklerinizi yapmıştım zaten
@diyanet takvimi olay 480p değil görüntü bulanık geliyor.

acaba vga kablodan dolayı mı? kalitesi farkediyor mu veya hdmi kablosu mu olmak gerekiyor?
  • high hopes of the sozluk  (30.09.20 23:27:50) 
Alttaki ornekler gibi sabit iken cizik cizik olsa idi ayarda sorun vardir derdim. Ama dediginiz gibi VGA kablonun kalitesinden dolayi olabilir. Kablo analog oldugu icin yuksek cozunurluge ciktikca sinyal kalitesi kablodan daha cok etkilenebilir.

Eger mumkunse HDMI veya Displayport kablosu kullanin, bu kablolar ile bu tarz sorunlar yasamazsiniz. Eger bu kablolar ile de sorun olursa, problem monitordedir ditebilirsiniz.
  • Haldamir  (01.10.20 14:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.