[]

zombi kavramı

plants vs. zombies oyunu dışında zombi/zombi istilası içeren filmler diziler hiçbir zaman ilgimi çekmemiştir. o yüzden zombi kavramı ile ilgili bilgim çok kısıtlı. bildiğim kadarıyla zombi, ölüp gömüldükten sonra dirilmiş insanlar. tekrar canlanmış ölüler. yanlış mı biliyorum?

adam ölmüş, gömülmüş, yarısı çürümüş, eli kolu dökülen, topal topal yürüyen yaratıklar. bunlara öteki tarafta özel güç mü yüklenip gönderiyorlar, niye insanlığın istilası ile ilgili, insan ile savaşları onlarca filme ve sezonlarca süren diziye konu olmuş olan şey, sağı solu dökülen, yarısı çürümüş, yamuk yumuk yürüyen adamlar lan işte. elinin tersiyle itsen yere düşüp dağılacak gibi duruyor. bu kadar korkulası özellikleri ve güçleri nereden geliyor?


 
çok özet geçeyim:
1. ölüler.
2. çok fazla sayıdalar.

yani kolay öldürülemiyor. bazı evrenlerde zombilerin beynine sıkarak öldürmek mümkün. gerçekte mümkün mü bilmiyoruz ama mantıklı. (the walking dead vs misal)

bazen modifiye oluyorlar. radyoaktif zombi, viral zombi, bomba zombi gibi değişik özellikleri oluyor. (bu twd evreninde pek yok ama başka evrenlerde var)

bir ısırıkla seni enfekte edip senin de zombi olmanı sağlıyorlar. böylece sayıları logaritmik artıyor. seni ısırmak için güce ihtiyaçları yok. ısırsalar yetiyor. 100 tane zombiye karşı sen diye düşün. hepsini öldürmen imkansız. kaçsan bir süre sonra yoruluyorsun. eninde sonunda ısırılacak ay da yeneceksin. (bu da twd evreni yine)
  • ozdek  (30.09.20 15:26:34) 
Yeni nesil zombiler senin bahsettiğin gibi değil, yani ölmüş-dirilmiş vücut bütünlüğü büyük oranda bozulmuş mal mal hareket eden ölülerden ziyade daha bilimsel temelli yaratıklar olarak tasvir ediliyor. Misal ölmüş fakat kuduz mikrobu gibi bir mikrop alarak beyinlerindeki-beyin sapındaki R Kompleksi dışında hiçbir fonksiyonu çalışmayan, R Kompleksi de saldırganlık kan vahşet gözyaşı kaos gibi dürtülerin sorumlusu olduğu için buradan hareket eden, o nedenle daha agresif daha sert kısmen de olsa daha akıllı, sebep-sonuç ilişkisi kurabilen zombilerin yaratılmasına, o da daha aksiyonlu filmlerin-dizilerin çekilmesine olanak verdi o yüzden güzel gidiyor ama neticede fantastik bir olay çok da mantık aramıyorum ben.


  • angelus  (30.09.20 15:29:05) 
Teke tek döversin ama çok kalabalıklaştıkları ve sadece kafadan vurulunca öldükleri için insanlık çaresiz kalıyor. Kalabalık olmaları covid gibi işte çok hızlı gerçekleşiyor. Ufak bir ısırık sonrası bile ısırılan kişi 1 saat içinde dönüşüm sağlıyor.

Resident evil 3 introsuna bak, ölmüyorlar :DD

www.youtube.com
  • eazy  (30.09.20 15:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.