[]

Hırsızlık

İş yerine birileri girdi. Laptop, kamera, projeksiyon vs hepsi duruyor. Bir şey çalınmamış gibi görünüyor fakat merak ettiğim konu pencereyi nasıl açtığı...

Pimapen tarzı pencereyi açıp girmiş/ler fakat pencerede bir zorlama yok. En son benim çıkıp her yeri kapattığım gün yaşandığı için sorumluluk payı biraz bana düştü.

Pencereyi kapattığına eminim. Bu tarz pencereler dışarıdan aşırı derecede zorlamadan açılabiliyor mu?

 
PVC pencereler esnektir, ekstra bir güvenlik önlemi yoksa bir tornavidayla bile esnetilip açılabilir.

Hırsız girse neden bişey almasın? Belkide pencereyi açtı ama giremeden bi ses bekçi vs duyup kaçtı.
  • John Bloor  (30.09.20 14:16:30) 
Bir komşumuzun penceresi tornavida ile zorlanmıştı. İzleri bile vardı ama açılmamış. Kolay açılmıyor diye biliyorum ama burada pencerenin sağlamlığı da önemli. Eskimişse zorlanmadan açılmış olabilir ya da yeni bir teknik geliştirmiş olabilirler. Pencere tam kapanmamış da olabilir. Pencere görünen bir yerdeyse ve hırsız herhangi biriyse tam kapalı olmadığını görmüş olabilir.


  • dissendium  (30.09.20 14:18:11) 
Pimapen pencereye dışarıdan tornavidayı sokarsan yukarı aşağı inip çıkan küçük pimleri var, onu yukarı kaldırınca kolayca açılır. Yeniyse çizik vs iz bırakır ama eskiyse iz bırakmadan da olabilir.


  • Flaneur  (30.09.20 14:25:15) 
Pimapenler kolay açılıyor + 1


  • prizmatik  (30.09.20 14:45:14) 
  • janavarorion  (30.09.20 15:00:57) 
bu açılmalar pencere koluyla ilgilidir. böyle bir durum yaşanmasın istiyorsanız ve bir üstteki videoda olduğu gibi kolay açılmasın istiyorsanız

www.hepsiburada.com

bu kolu kullanmanız gerekir. çalışma mantığı da şu şekildedir www.youtube.com
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (30.09.20 16:07:20) 
@John Bloor içeri girmişler çünkü haftasını yağmurluydu bu yüzden içeride ayak izleri var. Diğer pencereden de çıkmış.
@jana video için teşekkürler
@super kahraman linkler için teşekkürler. pencere kollarındaki bastırılarak kapatılan küçük kilitler açıktı belki onun bir faydası olmuştur giren kişiye.
  • a man alone  (30.09.20 19:39:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.