[]

facebook'taki satışın iadesi olur mu?

acil cevaplarsanız sevinirim. selamlar...

ilk defa facebook'un Marketplace denen nanesini kullandım. telefonumu sattım dün. ibana ücretini gönderdiler, ben de derhal kargoya verip gönderdim.

daha kargo ellerine ulaşmadı. kadının tavırları beni uyuz etti.

özet geçeyim: önce eşiyle konuşmuştum ben, onunla anlaştık. kadın bu sabah arıyor, telefonu 5s zannediyor. (telefon se) kasasının 5s gibi olduğunu ama telefonun SE diye bir model olup 5s olmadığını açıklıyorum. kargo eline ulaştığında telefonun arkasında, kutusunda, içine koyduğum faturasında da 5s değil se olduğunu göreceğini söylüyorum. kesinlikle anlamıyor.

diyor ki, telefon gelsin bir bakayım, "beğenmezsem" "6s değilse" iade ederim.

ki satıştan önce de kendisiyle de konuştuk, se modeli olduğunu söyledim.

ben insan düdüklemeye çalışmıyorum. sadece modelini ve özelliklerini doğru bir şekilde yazdığım ürünü okumayıp, şimdi 6s değilse gönderirim demesine acayip sinirlendim.

"yazdığın gibi sağlam değilse, yazdığından farklı bir şekilde farklı bir ürün gelirse iade edeceğim." dese, anlarım. haklı da olur. fakat dediği şey "6s değilse..." ilanda zaten se diyor.

neyse sinirimden çok uzattım. bu durumda iade hakkı var mı? facebook marketplace' i ilk kez kullandım. bilmiyorum. birazdan telefon ulaşınca yine arayıp söylenir diye düşünüyorum, ne cevap vereyim?

 
bu tarz aracı sistemlerde iade hizmeti ve güvencesi yok diye biliyorum. letgo gibi düşünün. kadın 5s zannetmiş se olduğunu anlayınca çamura yatmış gibi geldi bana.


  • kullanıcı adı  (30.09.20 13:53:29) 
evet kadının yaptığı şu an çamura yatmak. ama çirkin konuşuyor.

bu 6s zannederek almış. telefonun tipine bakınca da 5s zannedip (SE ile 5s'in kasası aynı olunca) bi düşüğünü aldığını sanıyor. açıklıyorum anlamıyor.

sinir olduğum nokta, almadan önce eşi de kendisi de 10 kere aradılar. arayıp soracaklar tabii ki, ona diyeceğim yok. ama bana şimdi diyor ki, ben ilana hiç bakmamıştım, bık bık... bakmadan da güvenip niye tonla para gönderiyorsan...
  • invictae  (30.09.20 13:56:57 ~ 13:58:54) 
ben senin yerinde olsam, tekrar arar ve lütfen kargoyu kabul etmeyin derim. Kargo açılmadan elime ulaştığında para iadenizi sağlayacağım dersin.

- yarın bir gün o telefonun en ufak bir sorununda size yine saracak. (kadın sıkıntılı)
- belki telefon hattını takıp bir boklar yiyecek (yasadışı)
- telefonun belli bir parçasını değiştirip geri yollayacak (babanın kızı değil nereden bileceksin)
-
  • janavarorion  (30.09.20 14:11:10) 
@jana
sabah aradığında sinirlenip aynen öyle dedim, alma hiç dedim. ben bi bakıcam... diyo hala.

  • invictae  (30.09.20 14:22:55) 
açarsanız satış tamamlandı olarak düşünürüm dersin. aynen burada yazdığım konuların olmayacağının garantisini verebilir misiniz dersin. ben de kendimi korumak zorundayım vs. vs.


  • janavarorion  (30.09.20 15:19:46) 
imei'sini veya içinden parçasını almayacağını ne bileyim dersen de iyi olur.


  • kimlanbu  (30.09.20 15:51:09) 
"... eşiyle konuşmuştum ben, onunla anlaştık."

anlastiginiz kisi ile muhatapsiniz, kadin ile degil.
  • Leonardo~Da~Vinci  (30.09.20 17:22:48) 
Ben online satışlarda tel no vermiyorum. Bu yüzden işte. Alıp kullanıp 1 ay sonra bozuldu diye getirenler var.


  • insomniac  (30.09.20 17:38:05) 
Boş ver bırak . Yazışmalar elindeyse ne yaparsa yapsınlar .


  • Erva  (30.09.20 18:15:17) 
@jana nin ilk yazdigi yorumdaki nedenlerden kaynakli, hic ellemeyip geri gondermesini sagladim. Herkese yorumlari icin cok tesekkurler.


  • invictae  (02.10.20 16:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.