[]

Kopeklerin bisey yemeden once koklamalari ile alakali...

Az once kopegimin koklayip burun kivirmasi uzerine aklima geldi,

hani biz insanlar da bazen onyargi ile tadini bilmeyip uzun seneler yemeyiz bir seyi ama sonradan yedigimizde, neden daha once yememisiz deriz.


bu baglamda, kopekler de acaba daha once koklayip yemedikleri biseyi sonradan sevme/yeme aliskanligi edinebilir mi?

yoksa koku her sey midir onlar icin?

 
köpek ve kedilerin tad alma duyusu yok onlar yemekleri kokuyla seçip yiyorlar diye biliyorum


  • overdose  (12.05.10 15:34:19) 
Şimdi yemediği birşeyi yıllar sonra yiyen, ya da iki ay önce bayıla bayıla yediğini şimdi yemeyen bir kediye sahibim. Fakat bu davranışlarının koklamayla bir alakası olduğunu sezmedim açıkçası.


  • komnoktatere  (12.05.10 15:38:58) 
köpeği bilmem ama kedinin damağının arkasında bilmem ne aygıtçığı/cisimciği var (çok açıklayıcı oldu). onunla koku moleküllerini tadabiliyor. bu sebeple bi şeyi koklayıp sonra yalanıyor.

lakin tat alma duyusunun olmadığı külliyen yalan. birer etobur olan kedi/köpek tatlı (sütlaç falan gibi tatlı) şeylrin tadını alamaz ama sütü için dondurmayı yiyebilir.

koklayıp burun kıvırıyorsa sebebi bizim hissedemediğimiz level'da bir bozulma/bayatlama/pislenme olabileceğinden, teoride koklayıp beğenmediği şeyi bi dahaki sefere yiyebilir.
  • no avalon  (12.05.10 16:27:57) 
@no avalon
o sadece kediler için geçerli, köpekler tatlıların tadını algılayabiliyor. hatta sevenleri çok seviyor, sevmeyenleri ağzına sürmüyor

  • redlinetheturk  (12.05.10 16:51:06) 
kafam karisti simdi bak


  • la traviata  (12.05.10 17:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.