[]

Öğrenciyken sağlık sigortası sona erdiğinde ne yapabilirim?

Selamlar, öğrenciliğim uzadığı için 2 ay önce 25 yaşıma girdiğimde babama dahil olmaktan çıktım şuan sigortasızım. Devlet hastanesine gidip sadece muayene+kan yaptırdığımda dahi 200 lira para ödüyorum. Kronik bir hastalığım olduğu için(akdeniz ateşi) düzenli doktor kontrolünde olmam gerekiyor ama masraflar artık çok pahalı gelmeye başladı. Alternatiflerim neler olabilir? Özel sağlık sigortası işimi görür mü ? Veya başka yapabileceğim bir şey var mıdır merak ediyorum. Fikir verebilecek varsa sevinirim.




 
Gelir testi filan yapılıyor kaymakamlıklarda tam ayrıntısını bilmiyorum da gss gelir testi diye yazsana bi google üşendim ben şimdi. Aylık az bi ücrete sigortalı oluyordun sanırım.


  • infernalcadre  (30.09.20 01:33:36) 
aynı durumdaydım. gelir testi için kaymakamlığa gittim, gelir testi yaptırmama gerek yokmuş. aylık 88 tl gss otomatik olarak tanımlandı. ödüyorum şu an.


  • perrin  (30.09.20 02:00:57) 
Hiçbir geliriniz olmadığı zaman yine 88 lira mı ödeniyor? @perrin


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (30.09.20 02:07:18) 
Hiçbir gelirin olmasa da ailenin gelirine falan bakiliyor bu sefer.
Kisacasi kacis yok illa bir yerden para odetecekler malesef...

  • logisticsmanager  (30.09.20 02:09:27) 
Ailem bana bakmakla yükümlü değil ki? Zaten sigorta kapsamından çıkmamın sebebi de bu değil mi? Neden aile gelirine bakılıyor anlamadım.


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (30.09.20 02:15:01) 
Hocam çok mantıklı da en son ne zaman mantıklı bir şey oldu bu ülkede? Sistem bu işte.
Isterlerse yarin herkese 200 tl derler, paşa gönülleri nasıl isterse...
Eger ailenizin durumu çok kötüyse yeşil kart falan olur belki ama başka da yöntem yok.
  • logisticsmanager  (30.09.20 02:18:53) 
Anladım hocam teşekkürler


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (30.09.20 02:25:02) 
evet hiçbir gelirim yok. ailemin geliri var diye gelir testi yapmadılar bile :)


  • perrin  (30.09.20 02:47:16) 
ailenle yaşıyorsan ve evde kişi başına düşen gelir asgari ücretin 1/3'ünden fazla ise ayda 88tl prim ile gss'ye dahil olursun. yalnız yaşıyorsan veya geliriniz düşükse ücretsiz olarak da faydalanabilirsin gelir testi yaptırıp. eve giren para/evdeki kişi sayısını hesaplayıp ona göre bak duruma.


  • hadsafhada  (30.09.20 02:54:26) 
Aslında ücretsiz faydalanabilirsin, yeşil kart denilen olay bu. Ama önce gelir testi muhabbeti var.


  • giovanne  (30.09.20 08:25:34) 
evde kac tane tv vs var diye bakiyorlar şaka gibi


  • carpenic  (30.09.20 12:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.