[]

kan değerleri (burun kanaması)

Merhaba herkese,
Yoğun ve sürekli burun kanaması şikayetiyle kardeşimi doktora götürdük ve kan tahlili yapıldı. Doktor sonuçla ilgili çok net bir bilgi vermedi sadece bazı değerleri yüksek ama bu laboratuvardan da kaynaklanabilir gibi bir cümle kurup testlerin tekrar yapılması gerektiğini söyledi. Sözkonusu değerler:
MPV : 11.6 (referans aralık 6.9-10.8)
AKTİVE PTT (bunu doğru okuduğuma emin değilim, I mı T mi belli olmuyor) : 42.21 (referans aralık 28-39)

Doktorun böyle söylemesi biraz telaşlandırdı da, acaba bu yükseklik 14 yaşında bir çocuk için telaşlanmayı gerektirir mi gerçekten? Şimdiden teşekkürler sözlük ve duyurudaki doktor, hemşire, tüm sağlıkçılara...

ricam en azından bir cevap gelene kadar yukarda kalması :)

 
o değerleri bilmiorum ama burun kanaması o yaşlarda iken benm erkek kardeşimde de vardı.Bizim gittiğimiz dr ergenlikten ötürü demişti.Damarlar hassaslaşıomuş ergenlikten sonra geçer demişti.Şimdi 17 yaşında artık kanamıyo burnu.


  • kiral  (12.05.10 15:24:17) 
bizde başta öyle düşündük ama 3 ay kadar süren bir dönem ve her gece başlayan bitmeyen kanamalar vardı. o yüzden doktora gittik.


  • turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon  (12.05.10 15:26:08) 
değerler refrans değerlerin çok da üzerinde olmadığından öyle demiş. ihmal edilebilir seviyede yani.


  • no avalon  (12.05.10 16:29:52) 
yakla$ık 20 senedir burnum kanar. ayda 50 kere olduğu da olur, senede 10 kereye dü$tüğü de. yer-mekan-zaman da fark etmez; uyurken, du$ alırken, yürürken, ko$arken, sıçarken, dersteyken vs. gibi milyon çe$idine rast geldim.

doktorlar: burun damarların çok yüzeyde olduğunu için normal.

bi keresinde yaktırmı$tım damarı belki geçer diye; bu sefer de ba$ka bi yerinden çatladı. benimki kadar hassas olmayan burunlar içinse bir krem veriyorlar, burnunun içine serçe parmağın yardımıyla sürüyorsun iyi geliyor falan. anlatsam roman olur da, kısaca: düzenli burun kanaması, çok önemli bir sorun değildir %99, panik yapmayın.
  • ateistanbul  (12.05.10 17:06:42) 
mpv= mean platelet volume yani ortalama trombosit hacmi
aktive ptt= aktive parsiyel tromboplastin zamanı
mpv değeri tıpta hiç bir öneme haiz değildir. aptt ye gelince burda durmak gerek. faktör 8,9,11 veya 12 eksikliklerinde veya vonwillebrand hastalınğında bu değerler yükselir. ama böyle +3 den daha fazla bir yükselme beklenir.

gençlerde nazofaringeal anjiofibrom denilen kişini genizinde anormal yapılanan bir damar yumağı vardır. bu kişide aşırı ve sık burun kanaması yapar. eğer bu durumu ekarte ttirmek istiyorsan sana tavsiyem iyi bi kbbciye gitmendir.
  • willy wonka  (19.05.10 21:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.