[]

Bankaya para yatırma hakkında.

Selam arkadaslar. 60 yaşında kadın anamın uzerinde 80-100 bin TL civarı bir para var ve bu parayı kendi üzerime almamı istiyor. Herhangi bir kağıda imza atmaktan korkuyor ek olarak bu telefon dolandırıcıları kendisi korkutuyor. İşin kötüsü ben banka işlerinden pek anlamıyorum.

Şimdi hesabın bulunduğu bankaya gidip bana bir hesap acacagiz. Açtıktan sonra çalışana durumu açıkladıktan sonra para benim hesaba mi gececek ? Para benim hesaba gectikten sonra bana demesinler " bir gecede de bu parayı nereden buldun efendi , burası hukuk devleti kurallar var " Hesabı açıp parayı kendi üstüme yatırıp aynı gün bitirebiliyor muyuz bu teraneyi ? Aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


 
parayı aynı şubeden çekip yatıracaksanız sıkıntı olmaz. çünkü para zaten sistemde olan bir para sadece el değiştiriyor.

tabi ben olsam bunu gişeden böyle halletmem gişe memuru polis bile çağırabilir zorla annesinin parasını alıyor diye. :)

yok mu internet bankacılığı falan havale en kolayı ve kimseye açıklama yapmadan gerçekleşeni..
  • ozdek  (29.09.20 22:14:32) 
@ozdek Dediğim gibi ben de pek anlamıyorum. Daha 1 sene önce ilk defa kredi karti aldım. Annemin zaten alakası yok. Herhangi bir durumda klasik yoldan hallediyoruz. Şubeye git gel. Eğer dediğiniz gibiyse polis kısmını goze alıp bir deneme yapalım. Bakalım sonumuz ne olacak. Yardım için sağolun.


  • origse  (29.09.20 22:20:21) 
Çok buyutmussunuz gözünüzde ya. Gidin bankaya halledin işinizi. Annenizin aklı dengesi yerinde ve Türkçe anlama ve konuşmada problem yasamiyorsa bir sorun olmaz.


  • allah yazdiysa bozsun  (29.09.20 22:36:55) 
Ustteki arkadaslara +1
Madem banka islerinden anlamiyorsunuz. Tavsiye: O paranin tamamiyla doviz alin. vadeli doviz faize koyun, paranin degerini anca o sekilde korursunuz. Musteri temsilcisinden pazarlikla alinan faiz internet oranlarindan daha yuksek oluyor. Tl faize koyarsaniz o para kusa doner.

  • neverletyougodown  (29.09.20 22:45:42 ~ 22:46:42) 
Özdek abartmışın abi,daha neler.

Hic bir sıkıntı olmaz,bankaya gidin,müşteri temsilcisine söyleyin o halleder.cok göze batmasın derseniz parayı ikiye bölün 50000 altında tutun,ilk yarısını şimdi ikinci yarısını daha sonra senin hesaba transfer edin.
  • duptıs  (29.09.20 22:46:55) 
Annene internet bankacılığı açıp kendi hesabına EFT/havale yapsan da olur. Şubeye gitmeye de gerek yok aslında.


  • elorelia  (29.09.20 22:50:23) 
para ciddi bi miktar oldugu için seni o alandan uzaklaştırıp annene gerçekten rızası olup olmadıgını sorarlar. daha önce babannemin emekli maaşını çekmek için kart başvurusu yaptıgımızda benzer bir şey oldu. kendisi çok yaşlı ve banka işlerinden korkuyor, şubeye gitmesi gerekmesin diye kart çıkarmaya karar verdik ama veznedeki görevli ben kadının parasına çökeceğim sanıp vermek istemedi kartı. sonrasında benim olmadıgım ortamda konuşup ikna oldu öyle aldı başvuruyu.


  • ayin yazari  (29.09.20 23:13:49) 
Annenizle bir notere gidin ve size bankacılık işlemlerine istinaden süresiz vekalet versin. Daha sonra annenizin bankaya gitmesine gerek kalmaz. Siz de elinizde vekaletle annenizin bankasına gidip kendi adınıza hesap açtırıp, vekaletle annenizin hesabından parayı çekip kendi hesabızına yatırırsınız. Anneniz noterden vekalet verdikten sonra bankayla işi kalmaz.


  • silah taciri  (30.09.20 00:50:27) 
başka kardeşiniz var mı? havale yaparsan ilerde anamın parasına çöktü diye dava edilebilirsin. kayıt kalmayacak şekilde yapmak istiyorsan annen parayı çeksin sana versin sen kendi hesabına yatır. miras kavgası olmayacak diyorsan havale yap geç.


  • rahmi pinkfloydoglu  (30.09.20 10:02:39) 
Ortada kotu bir niyet yok. sorsunlar yani ne olacak? hemen orada size karsi suclama mi yapacak? para benim veriyorum der cikar isin icinden. Anneniz birileri bu parayi sana zorla mi cektiriyorlar diye sorduklarinda hemen afallayip akli bulanacaksa zaten boyle bir soru sormalari daha iyi. Sorarlarsa cevabini verir, parayi aktarirsiniz..


  • 2oda1salon  (30.09.20 10:16:43) 
Hali hazırda anne internet bankacılığı kullanıyorsa, ve de eft/havale limitleri daha önceden limitlenmemişse kendinize aynı bankadan bir hesap açıp işlemleri internet bankacılığı ile halledebilirsiniz.

Eft/havale limiti varsa bir kaç günde parça parça yollarsınız. 80-100 bin için de kimse size hesap sormaz, çok normal rakamlar bunlar.
  • John Bloor  (30.09.20 10:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.