[]

bilgisayardan anlayanlar bir fikir verin

bazı sitelere girince internetim kesiliyor. şu an aklımda olanlar aliexpress ve hepsiburada. bu sitelerin ne ortak özelliği var ki bilgisayarın internetini kesiyorlar?

farklı tarayıcılardan denedim, aynı şekilde.


 
"Aile koruma paketi" gibi bir şey aktif olabilir mi? TTnet ise panelinden, başka servis ise onların da yönetim şeyi varsa oradan bir bakın.(o wifi'a bağlı telefon girebiliyorsa, o zaman bilgisayarda bir şey olmalı tabii. DNS ile ilgili olabilir o zaman da. DNS ayarını 8.8.8.8 yapmayı dener misin mesela?)

Annemin telefonu bir ara Instagrama girmemeye başlamıştı. Çok sonra aklıma bu geldi baktım, nedense Türk Telekom onun hattında sosyal medya koruma paketini mi ne açmış :D
  • nhk ni youkosu  (29.09.20 20:39:09 ~ 20:40:01) 
antivirüs programı satın alma sitelerini engelliyordur.


  • ya ben lan neyse  (29.09.20 20:39:47) 
sitelere girmekle internet kesilmez. internet kesintisi servis sağlayıcınızla alakalı bir problemdir muhtemelen. veya modeminizle veya kablo bağlantınızla vs. vs.
internet kesintiniz o sitelerde gezinirken devamlı oluyorsa onlarla ilişkilendiriyorsunuzdur ama alakası yoktur.

haa kastettiğiniz şey o sitelere hiç girememekse bir şekilde siteleri engellemiş olabilir misiniz veya sitelerin linklerini yanlış yazıyor olabilir misiniz?
  • la traviata  (29.09.20 20:41:33) 
@nhk ni youkosu; telefonda aynı bağlantıyla o sitelere girebiliyorum mesela. dns değiştirdim ama bir şey değişmedi maalesef.

@ya ben lan neyse; antivirus programi yok ve diger e-ticaret sitelerin girebiliyorum

@la traviata; telefondan girebiliyorum o sitelere. aliexpress'e giriyorum mesela, anasayfa yarim bir sekilde yukleniyor ama arama kismina bir sey yazinca direkt internet kesiliyor. kesinlikle onunla alakali, bircok kez denedim
  • mariposa  (29.09.20 20:52:29) 
tarayıcını sıfırla kardeşim, ya da silip baştan kur. ya da başka bir tarayıcıyla dene.


  • mkaya  (29.09.20 22:19:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.