[]

altın karat

14 ya da 18 ayar altın alırken
normal fiyatlarda almak açısında nasıl bir işçilik ve kar yüzdesi düşünmeliyiz

10 gram geliyorsa
4700 ediyor saf hali

9000den aşağıya satmıyorlar kolye ya da bilezikleri bu normal mi

 
malzemenin işçiliğine göre değişir. bilezik genelde gramdan alınıyor. misal burma bilezikte çok az zarar edersiniz. ama şekilli bir bilezikte işçilik payı çok olduğundan zarar edersiniz.

altında zarar etmeme kuralı külçe altına en benzeyen formda almaktır. o yüzden kesme altın, gram altın ya da külçe hiç zarar ettirmez. onun dışında çeyrek, yarım bile daha çok zarar ettirir. bilezik, kolye, künye vs gittikçe zararınız aldığınız malın narinliğine göre artar.
  • ozdek  (29.09.20 18:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.